Yakar ’Belediyenin borcu 16 Milyon’

GÜNDEM 12.02.2019 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2750+ kez okundu.
 

Yakar ’Belediyenin borcu 16 Milyon’

Bulancak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Recep Yakar, CHP adayı Necmi Sıbıç’ın seçim çalışmalarında açık açık yalan konuştuğunu söyledi.
Seçimin dostluk, kardeşlik ve nezaket içinde geçmesini istediklerini söyleyen Yakar, “Görüyoruz ki CHP adayı çalışma prensibini yalan ve iftira üzerine kurmuş” dedi. 85 milyon borç var diye insanların gözlerine bakarak yalan konuşuyor Bir siyasetçinin ilk önce halkına yalan söylememesi gerektiğini söyleyen Yakar, “Sayın Sıbıç, çalışmalara başladığından bu yana insanlarımızın gözlerinin içine baka baka yalan konuşuyor. Birinci yalanı borç konusunda. Sayın Sıbıç bu borç konusunu ilk önce ilçede çıkan bir gazetede dile getirmişti. Bizde hemen hesap işleri müdürlüğümüze talimat verdik ve Sayıştay raporları doğrultusunda borç ve alacaklarımızı çıkarılması istedik.  İlk meclisimizde Sayın Sıbıç diğer CHP meclis üyeleri ve tüm AK Parti üyelerinin olduğu bir toplantıda borç ve alacak belgesini kendisine sunduk. Bir muhasebeci olarak itirazınız var mı dedik. Oda “Ben diyeyim 80 siz deyin 50” diyerek olayı geçiştirmeye çalıştı. Biz kamuoyuna da borcumuzu alacağımızı Sayıştay raporları doğrultusunda sunduk. 32 milyon 900 bin lira borç, 16 milyon 900 bin lira alacağımız bulunmaktadır.  Yani 17-18 milyon lira bir borcumuz var. Sayın aday toplantılarında bunu 85 milyon liraya çıkarmış. Yani sonuç olarak Sayın Sıbıç insanlarımızın gözüne baka baka 60-65 milyon liralık bir yalan söylüyor. Bizim ki belgeli onun ki yalan. Kamuoyunun ve değerli halkımın takdirine sunuyorum. Benim halkım gözlerinin içine baka baka kendisine yalan konuşan birine asla destek vermeyecektir. 30-40 yıllık hizmeti kısıtlı imkanlarla yaptık 40-50 yıllık su, atık su, pis su şebekesini baştan aşağı ev bağlantılarına kadar değiştirdik. 40-50 yıllık caddelere neşter vurduk. Şantiyemizin kapasitesini kat kat arttırdık. Beton santrali, asfalt tesisi kurduk. Araç ve iş makinalarımızı yeniledik kat kat arttırdık. Kapalı otoparklar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 10 tanesi basket ve futbol sahalı 35 adet çocuk parkı ve spor kompleksi yaptık. Sahil iç yolumuzu bir gerdanlık gibi süslüyor, genişletiyor yeşillendirip çevre düzenlemesi ile herkesin gıpta ile baktığı bir yol haline getiriyoruz. Doğalgaz için kazmayı vurduk. Sosyal belediyecilik adına cenaze hizmetlerimizle halkımızın acısında yanında olduk. Bu ve bunun gibi onlarca hizmetle 30-40 yıllık hizmeti 5 seneye sığdırdık. Bunun karşılığında gelirimiz belliyken borç yalanlarıyla halkımızı kandırmaya çalışanları yine halkımıza havale ediyorum. Bu millet kendisi için dertlenip gece gündüz çalışarak hizmet edeni de iftira ve yalanla siyaset yapıp bu memlekete tek bir çivi çakmayanı da görüyor. 31 Mart akşamı yalan konuşanların bir kez daha hezimete uğrayacağı kutlu bir gün olacaktır”  
Bulancak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Recep Yakar, CHP adayı Necmi Sıbıç’ın seçim çalışmalarında açık açık yalan konuştuğunu söyledi.

Seçimin dostluk, kardeşlik ve nezaket içinde geçmesini istediklerini söyleyen Yakar, “Görüyoruz ki CHP adayı çalışma prensibini yalan ve iftira üzerine kurmuş” dedi.

85 milyon borç var diye insanların gözlerine bakarak yalan konuşuyor
Bir siyasetçinin ilk önce halkına yalan söylememesi gerektiğini söyleyen Yakar, “Sayın Sıbıç, çalışmalara başladığından bu yana insanlarımızın gözlerinin içine baka baka yalan konuşuyor. Birinci yalanı borç konusunda. Sayın Sıbıç bu borç konusunu ilk önce ilçede çıkan bir gazetede dile getirmişti. Bizde hemen hesap işleri müdürlüğümüze talimat verdik ve Sayıştay raporları doğrultusunda borç ve alacaklarımızı çıkarılması istedik.  İlk meclisimizde Sayın Sıbıç diğer CHP meclis üyeleri ve tüm AK Parti üyelerinin olduğu bir toplantıda borç ve alacak belgesini kendisine sunduk. Bir muhasebeci olarak itirazınız var mı dedik. Oda “Ben diyeyim 80 siz deyin 50” diyerek olayı geçiştirmeye çalıştı. Biz kamuoyuna da borcumuzu alacağımızı Sayıştay raporları doğrultusunda sunduk. 32 milyon 900 bin lira borç, 16 milyon 900 bin lira alacağımız bulunmaktadır.  Yani 17-18 milyon lira bir borcumuz var. Sayın aday toplantılarında bunu 85 milyon liraya çıkarmış. Yani sonuç olarak Sayın Sıbıç insanlarımızın gözüne baka baka 60-65 milyon liralık bir yalan söylüyor. Bizim ki belgeli onun ki yalan. Kamuoyunun ve değerli halkımın takdirine sunuyorum. Benim halkım gözlerinin içine baka baka kendisine yalan konuşan birine asla destek vermeyecektir.

30-40 yıllık hizmeti kısıtlı imkanlarla yaptık

40-50 yıllık su, atık su, pis su şebekesini baştan aşağı ev bağlantılarına kadar değiştirdik. 40-50 yıllık caddelere neşter vurduk. Şantiyemizin kapasitesini kat kat arttırdık. Beton santrali, asfalt tesisi kurduk. Araç ve iş makinalarımızı yeniledik kat kat arttırdık. Kapalı otoparklar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. 10 tanesi basket ve futbol sahalı 35 adet çocuk parkı ve spor kompleksi yaptık. Sahil iç yolumuzu bir gerdanlık gibi süslüyor, genişletiyor yeşillendirip çevre düzenlemesi ile herkesin gıpta ile baktığı bir yol haline getiriyoruz. Doğalgaz için kazmayı vurduk. Sosyal belediyecilik adına cenaze hizmetlerimizle halkımızın acısında yanında olduk. Bu ve bunun gibi onlarca hizmetle 30-40 yıllık hizmeti 5 seneye sığdırdık. Bunun karşılığında gelirimiz belliyken borç yalanlarıyla halkımızı kandırmaya çalışanları yine halkımıza havale ediyorum. Bu millet kendisi için dertlenip gece gündüz çalışarak hizmet edeni de iftira ve yalanla siyaset yapıp bu memlekete tek bir çivi çakmayanı da görüyor. 31 Mart akşamı yalan konuşanların bir kez daha hezimete uğrayacağı kutlu bir gün olacaktır”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.