YAKAR, SIBIÇ’TAN ÖZÜR BEKLİYOR

SİYASET 15.05.2019 - 16:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3295+ kez okundu.
 

YAKAR, SIBIÇ’TAN ÖZÜR BEKLİYOR

31 Mart seçimleri sonrası ilk kez konuşan ve kamera karşısına geçerek sosyal medya üzerinden bir basın açıklaması yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, seçim sürecinde CHP adayının “Belediyenin 85 milyon borcu var” iddialarına karşılık, gerçekte olan 32 milyonluk tutar, yeni dönem CHP üyelerinin katıldığı ilk toplantıda, CHP’li üyelerce de altına imza atılarak onaylandığını söyledi.
Başkan Yakar açıklamasında; “AK Parti Belediye Başkan adayı olarak girdiğimiz 31 Mart seçimlerinden tekrar Bulancak Belediye Başkanı olarak çıktık ve devam ediyoruz. Bize bu görevi tekrar layık görerek destek veren tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra halkımızın doğruları birinci elden öğrenmesi için zaman zaman karşınızda olacağım. Bildiğiniz gibi seçim sürecinde Belediyenin borçlarını gündeme taşıyan ve yalan beyanlarla algı oluşturmaya çalışan CHP adayının yalanlarını seçim sürecinde çürütmüş ve belgeleriyle ortaya koymuştuk. Sayın CHP adayı tüm belgelere ve açıklamalara rağmen yalanlarını sürdürmüş ve Belediyenin 85 milyon TL gibi bir borcu olduğu söylemi üzerinden propagandasını/yalanlarını sürdürmüştür. Şimdi seçim bitti yine aynı şekilde yalanlarını sürdürerek ve hatta daha da ileri götürerek bu borcun seçim sonrası 100 milyon TL’yi aştığı şeklinde algı oluşturma çabasını sürdürüyor. Boşuna bir çaba olduğunu seçimde gördük. Hala boşa olan bu çabasındaki ısrarı ise anlamak mümkün değil. Seçim sürecinde, bizzat kendisinin de imzalarının bulunduğu belgelerle, Belediyenin borcunun 32 milyon TL olduğunu göstermiştik. Seçim sonrası da, 5 Mayıs’ta yapılan, CHP’li üyelerin ilk kez katıldığı ikinci Meclis toplantımızda plan ve bütçe görüşmelerinde aynı rakamların, yani 32 milyon TL’lik borcun tespitini ve onayını tescilledik. CHP’li üyelerde bunun altına imza atarak kabul ve teyit ettiler. Şimdi Sayın CHP adayı buna ne diyecek merak ediyorum. Yalancı ve müfteri olmaya devam mı edecek yoksa çıkıp özür dileyerek hatasını kabul mü edecek? Kendisinin açıklamalarını merakla bekliyorum… Bu vesile ile yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı rahmet ve bereket ayı Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlarım…”dedi.  
31 Mart seçimleri sonrası ilk kez konuşan ve kamera karşısına geçerek sosyal medya üzerinden bir basın açıklaması yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, seçim sürecinde CHP adayının “Belediyenin 85 milyon borcu var” iddialarına karşılık, gerçekte olan 32 milyonluk tutar, yeni dönem CHP üyelerinin katıldığı ilk toplantıda, CHP’li üyelerce de altına imza atılarak onaylandığını söyledi.

Başkan Yakar açıklamasında; “AK Parti Belediye Başkan adayı olarak girdiğimiz 31 Mart seçimlerinden tekrar Bulancak Belediye Başkanı olarak çıktık ve devam ediyoruz. Bize bu görevi tekrar layık görerek destek veren tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bundan sonra halkımızın doğruları birinci elden öğrenmesi için zaman zaman karşınızda olacağım. Bildiğiniz gibi seçim sürecinde Belediyenin borçlarını gündeme taşıyan ve yalan beyanlarla algı oluşturmaya çalışan CHP adayının yalanlarını seçim sürecinde çürütmüş ve belgeleriyle ortaya koymuştuk. Sayın CHP adayı tüm belgelere ve açıklamalara rağmen yalanlarını sürdürmüş ve Belediyenin 85 milyon TL gibi bir borcu olduğu söylemi üzerinden propagandasını/yalanlarını sürdürmüştür. Şimdi seçim bitti yine aynı şekilde yalanlarını sürdürerek ve hatta daha da ileri götürerek bu borcun seçim sonrası 100 milyon TL’yi aştığı şeklinde algı oluşturma çabasını sürdürüyor. Boşuna bir çaba olduğunu seçimde gördük. Hala boşa olan bu çabasındaki ısrarı ise anlamak mümkün değil.

Seçim sürecinde, bizzat kendisinin de imzalarının bulunduğu belgelerle, Belediyenin borcunun 32 milyon TL olduğunu göstermiştik. Seçim sonrası da, 5 Mayıs’ta yapılan, CHP’li üyelerin ilk kez katıldığı ikinci Meclis toplantımızda plan ve bütçe görüşmelerinde aynı rakamların, yani 32 milyon TL’lik borcun tespitini ve onayını tescilledik. CHP’li üyelerde bunun altına imza atarak kabul ve teyit ettiler.

Şimdi Sayın CHP adayı buna ne diyecek merak ediyorum. Yalancı ve müfteri olmaya devam mı edecek yoksa çıkıp özür dileyerek hatasını kabul mü edecek? Kendisinin açıklamalarını merakla bekliyorum…

Bu vesile ile yardımlaşma ve paylaşmanın öne çıktığı rahmet ve bereket ayı Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eder, tüm halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlarım…”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.