Yaşar, 2016 yılı fındığını değerlendirdi
EKONOMİ
26.01.2017 - 17:23, Güncelleme:
30.10.2020 - 19:15 3395+ kez okundu.
Yaşar, 2016 yılı fındığını değerlendirdi
2016 yılında rekoltesi ve fiyatları ile öneli tartışmalar konu olan fındık ile ilgili olarak Fındık-SEN tarafından hazırlanan 2016 yılı değerlendirme raporu hakkında,...
...Fındık-SEN Genel Başkanı Ziraat Mühendisi Kutsi Yaşar önemli açıklamalarda bulundu. Yaşar, "Daha öncede kamuoyuna açıkladığımız gibi ve bilindiği üzere Haziran ayında Amerika'da toplanan sert kabuklu meyveler kongresinde Türkiye'den sermaye grubunu temsilen katılan çevrelerin açıklamış olduğu 2015 yılına ait 100 bin tonluk devreden stok ve 2016 yılına ait 610 bin tonluk tahmini rekolte ve toplamda 710 bin tonluk rekolte açıklamasına karşılık olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını 468 bin ton rekolte açıklaması yapmış bir süre sonra açıklamış olduğu rekolte rakamını 420 bin olarak yenilemişti.Bu açıklamalardan sonra 2015-16 sezonunda bir ara 7,00-8,00 TL sı bandına kadar gerileyen fındık fiyatları sezon sonuna doğru 11,00-12,00 TL bandın a kadar yükselmiş ve 2016-17 sezonu başlamışına ramak kala 15,00 TL'sini görmüştü. 2016-17 sezonu başlangıcı öncesinde 100 bin tonluk stok fındığın varlığına ve emanet fındık vakasına vurgu yaparak fındık çiftçilerini örgütlü davranmaya davet etmiştik. Ne yazık ki sermaye grubunun tüm stratejik planlarını görmezden gelen fındık çiftçisi emanet fındık konusunda duyarlı davranmayıp onlara adeta açık çek vererek fındık fiyatlarının 11,00-12,00 TL bandında kalmasına istemeden de olsa destek sunmuş oldular" dedi.
2016 yılında rekoltesi ve fiyatları ile öneli tartışmalar konu olan fındık ile ilgili olarak Fındık-SEN tarafından hazırlanan 2016 yılı değerlendirme raporu hakkında,...
Sitemizdeki haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde izinsiz yayınlanamaz.
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.