Yaşasın Müslümanların onuru

GÜNDEM 31.01.2020 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3268+ kez okundu.
 

Yaşasın Müslümanların onuru

Giresun Memursen İl Temsilcili tarafından yapılan basın açıklamasında ‘ABD Başkanı Trump göreve geldiği günden beri genelde Filistin özelde ise Kudüs ve Mescidi Aksa üzerinde yürüttüğü ve yüzyılın planı adıyla ambalajlayıp sözde barış planı diye masaya sürdüğü gayrimeşru hain planı reddediyor ve kınıyoruz.
Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır. “Yüzyılın Planı” denilen içerik Filistin’in küçültülmesi, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılmasıdır. ABD ve İsrail, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti olarak başaramadıklarını, büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeyi deniyorlar. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle deneyelim diyorlar. Bu anlaşmayı önemseyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer gören herkesi, Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı olarak tanımlıyoruz. Hiç kimse Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır. İbrahimi yaşayışın merkez coğrafyasını Hz. Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Yavuz Sultan Selim’den, Abdülhamit’ten bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, bağımsız Filistin ve Özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız. ABD ve İsrail şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin, Özgür Kudüs ve işgal ettiği topraklardan çekilmiş İsrail kavramlarının ve bunu sağlayacak kuralların olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan; Ümmeti Muhammet tarafından kabul görmeyecektir. Kudüs İsrail'in başkenti değildir. Kudüs yeryüzünün ikinci Mescidi Müslümanların ilk kıblesidir. Yaşasın bağımsız Filistin, Yaşasın Müslümanların onuru, Yaşasın insanlığın barış ve huzuru güzel Kudüs.
Giresun Memursen İl Temsilcili tarafından yapılan basın açıklamasında ‘ABD Başkanı Trump göreve geldiği günden beri genelde Filistin özelde ise Kudüs ve Mescidi Aksa üzerinde yürüttüğü ve yüzyılın planı adıyla ambalajlayıp sözde barış planı diye masaya sürdüğü gayrimeşru hain planı reddediyor ve kınıyoruz.

Dolayısıyla bu bir anlaşma değil, anlaşma makyajlı savaş çağrısıdır.

“Yüzyılın Planı” denilen içerik Filistin’in küçültülmesi, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılmasıdır.

ABD ve İsrail, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti olarak başaramadıklarını, büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeyi deniyorlar. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle deneyelim diyorlar.

Bu anlaşmayı önemseyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer gören herkesi, Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı olarak tanımlıyoruz.

Hiç kimse Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin.

Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır.

İbrahimi yaşayışın merkez coğrafyasını Hz. Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Yavuz Sultan Selim’den, Abdülhamit’ten bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, bağımsız Filistin ve Özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız.

ABD ve İsrail şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin, Özgür Kudüs ve işgal ettiği topraklardan çekilmiş İsrail kavramlarının ve bunu sağlayacak kuralların olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan; Ümmeti Muhammet tarafından kabul görmeyecektir.

Kudüs İsrail'in başkenti değildir. Kudüs yeryüzünün ikinci Mescidi Müslümanların ilk kıblesidir. Yaşasın bağımsız Filistin, Yaşasın Müslümanların onuru, Yaşasın insanlığın barış ve huzuru güzel Kudüs.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.