YATIRIMLARI BİZ NEDEN GÖREMİYORUZ?

GÜNDEM 15.03.2018 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2470+ kez okundu.
 

YATIRIMLARI BİZ NEDEN GÖREMİYORUZ?

DOKAP tarafından 4 yılda kabul gören 3 bin 134 proje için ödenen bu paraların bölgeye ne kadar girdi sağladığı merak konusu oldu. Bir çok vatandaş girişimcilere ve proje sahiplerine ödenilen bu paraların bölgemize hangi anlamda katma değer kattığını merak ettiklerini söylediler.
Karadeniz bölgelerinin kalkınması amacıyla kurulan ve Yeşil Yol Projesi ile bölgemizde adını duyuran DOKAP tarafından desteklenen projeler hatırı sayılır derecede dikkat çekiyor. Dün Giresun'un Piraziz ilçesinde gerçekleşen bir toplantıda DOKAP ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi'nin kapanış programı yapıldı. Programda konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, 4 yılda 3 bin 134 proje için 14 milyar 928 milyon TL yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Yüce konuşmasının devamında; "Bölgemizi ülkemizin önemli bir ticaret ve turizm merkezine dönüştürmeyi vizyon edinen DOKAP Eylem Planı kapsamında, 2014-2018 döneminde bölgede yapılması planlanan çalışmaların Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Gelişme, Sosyal Gelişme ve Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi başlıklarından oluşan 5 ana eksen ile bu ana eksenler altında yer alan 20 alt eksen, 128 ana eylem ve 325 alt eylem çerçevesinde yürütülmesi öngörülmüştür. DOKAP Eylem Planı kapsamında yer alan tüm bu eylemlerin hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 10,4 milyar TL bütçenin plan dönemi olan 2014-2018 yılları arasında bölgemize tahsis edilmesi öngörülmüştür. DOKAP Eylem Planımız kapsamında bugüne kadar 92 adet ana eylem çerçevesinde 3 bin 134 projenin uygulamaya konulmuştur. İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğümüzün verilerine göre söz konusu eylemler kapsamında sorumlu kuruluşlarımız eliyle, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında bölgemizde toplam 14 milyar 928 milyon TL tutarında yatırımın gerçekleştirilmesi sağlanmıştır" dedi.
DOKAP tarafından 4 yılda kabul gören 3 bin 134 proje için ödenen bu paraların bölgeye ne kadar girdi sağladığı merak konusu oldu. Bir çok vatandaş girişimcilere ve proje sahiplerine ödenilen bu paraların bölgemize hangi anlamda katma değer kattığını merak ettiklerini söylediler.

Karadeniz bölgelerinin kalkınması amacıyla kurulan ve Yeşil Yol Projesi ile bölgemizde adını duyuran DOKAP tarafından desteklenen projeler hatırı sayılır derecede dikkat çekiyor.

Dün Giresun'un Piraziz ilçesinde gerçekleşen bir toplantıda DOKAP ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi'nin kapanış programı yapıldı.

Programda konuşan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, 4 yılda 3 bin 134 proje için 14 milyar 928 milyon TL yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Yüce konuşmasının devamında; "Bölgemizi ülkemizin önemli bir ticaret ve turizm merkezine dönüştürmeyi vizyon edinen DOKAP Eylem Planı kapsamında, 2014-2018 döneminde bölgede yapılması planlanan çalışmaların Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Gelişme, Sosyal Gelişme ve Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi başlıklarından oluşan 5 ana eksen ile bu ana eksenler altında yer alan 20 alt eksen, 128 ana eylem ve 325 alt eylem çerçevesinde yürütülmesi öngörülmüştür. DOKAP Eylem Planı kapsamında yer alan tüm bu eylemlerin hayata geçirilebilmesi için yaklaşık 10,4 milyar TL bütçenin plan dönemi olan 2014-2018 yılları arasında bölgemize tahsis edilmesi öngörülmüştür. DOKAP Eylem Planımız kapsamında bugüne kadar 92 adet ana eylem çerçevesinde 3 bin 134 projenin uygulamaya konulmuştur. İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğümüzün verilerine göre söz konusu eylemler kapsamında sorumlu kuruluşlarımız eliyle, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında bölgemizde toplam 14 milyar 928 milyon TL tutarında yatırımın gerçekleştirilmesi sağlanmıştır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.