Yaya geçidi var ama trafik işareti yok

GÜNDEM 14.02.2019 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2633+ kez okundu.
 

Yaya geçidi var ama trafik işareti yok

İçişleri Bakanlığı 81 ilde eş zamanlı ‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’ sloganıyla etkinlik düzenlerken, 2019 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etti.
‘Artık geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler’ Buna karşın Ballıca Aytemiz Mucipler Petrol’un yanında yaya geçidi çizgileri var ancak trafik işaretleri olmadığından araçlar buradan hızlı bir şekilde geçiyor. Çevre sakinlerinden Emekli polis Mehmet Turan’ın yaptığı açıklamada, “Ballıca Aytemiz Mucipler Petrol’un sağ tarafı kıraathanenin önü yaya çizgisi olduğu halde ancak sürücüleri uyaracak yaya geçidi trafik işaret levhaları yok. Kazalara davetiye çıkarıyor. Burası okulların yoğunlukta olduğu bir bölge. Bir kaza olduğunda sorumlusu kim olacak? İçişleri Bakanlığı bir kampanya açmış, 2019 yılını da ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etmiş, Buralar can güvenliğini tehlikeye sokan noktalar. Buradan İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz; Yaya Öncelikli Trafik Yılı bahanesiyle olsun yaya geçitleri ile ilgili altyapı işlerini yaptırtın. Zorunlu eğitim çocuklarını, göstermelik etkinliklere figüranlık etsin diye getirmenin gereği yok. Bir an önce kaza olmadan buranın acilen yapılması gerekir” dedi.  
İçişleri Bakanlığı 81 ilde eş zamanlı ‘ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN’ sloganıyla etkinlik düzenlerken, 2019 yılını ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etti.

‘Artık geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermelidirler’

Buna karşın Ballıca Aytemiz Mucipler Petrol’un yanında yaya geçidi çizgileri var ancak trafik işaretleri olmadığından araçlar buradan hızlı bir şekilde geçiyor. Çevre sakinlerinden Emekli polis Mehmet Turan’ın yaptığı açıklamada, “Ballıca Aytemiz Mucipler Petrol’un sağ tarafı kıraathanenin önü yaya çizgisi olduğu halde ancak sürücüleri uyaracak yaya geçidi trafik işaret levhaları yok. Kazalara davetiye çıkarıyor. Burası okulların yoğunlukta olduğu bir bölge. Bir kaza olduğunda sorumlusu kim olacak? İçişleri Bakanlığı bir kampanya açmış, 2019 yılını da ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan etmiş, Buralar can güvenliğini tehlikeye sokan noktalar. Buradan İçişleri Bakanı'na sesleniyoruz; Yaya Öncelikli Trafik Yılı bahanesiyle olsun yaya geçitleri ile ilgili altyapı işlerini yaptırtın. Zorunlu eğitim çocuklarını, göstermelik etkinliklere figüranlık etsin diye getirmenin gereği yok. Bir an önce kaza olmadan buranın acilen yapılması gerekir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.