'YAYLALARIMIZIN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI'

GÜNDEM 14.08.2017 - 11:55, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3307+ kez okundu.
 

'YAYLALARIMIZIN MARKA DEĞERİ ARTIRILMALI'

Göreve başladığı günden itibaren günde yaklaşık 3 ev ziyaret ettiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, yaylalarda potansiyeli kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyerek korumaya çalıştıklarını söyledi.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları aracılığıyla Giresunlu hemşerilerine bazı önemli açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, "Hava şartlarının uygun olmadığı günlerde vatandaşlarımızın denize girmemelerini rica ediyoruz. Son günlerde çok sayıda kazayla karşı karşıya kaldık. Küçük teknelerle denize açılan olta balıkçılarının da mümkün olduğunca tek başına denize çıkmamalarını rica ediyorum" dedi. 'OSB'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR' Vali Sarıfakıoğulları, "Hasat mevsimi içindeyiz bol ve bereketli bir hasat diliyoruz. Yeni sezonda Giresunspor'a başarılar diliyoruz. Bu yıl iddialıyız, süper lige çıkma konusunda irademizi devam ettireceğiz. Fakrı zaruret içinde olan vatandaşlarımızın SYDV'ye iletilmesini istiyoruz. İlimizde yokluk içinde insan varsa bunun müsebbibi biziz bu konuda hassasiyet bekliyoruz. İstihdam kapasitesinin artırılması konusunda OSB'de çalışmalar devam ediyor. Faaliyete geçtiğinde 3 bin kişinin istihdam edilmesini bekliyoruz" diye konuştu. 'KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ YUMMAYACAĞIZ' Yaylalarda kaçak yapılaşmaya göz yummayacaklarını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, "Yaylalarımızın marka değerinin artırılması için hepimize görevler düşüyor. Kaçak yapıların önüne geçmek için özel idare ve asayiş birimleri çaba içinde kaçak yapılaşmaya göz yumulmaması gerekiyor. Emsali olmayan doğal güzelliklere sahip çok ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmek için yaylalarımızın kaçak yapılaşmaya kurban gitmemesi gerekiyor. Bu konuda herkesten anlayış bekliyoruz. Yasal çerçeveye uyulmasını bekliyoruz. Kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini dile getiriyoruz. Mahalle buluşmaları yapıyoruz, vatandaşlarımız göreve geldiğimizden beri dertlerini anlatıyorlar, biz de çözüm bulmaya çalışıyoruz. Fındık hasat mevsimi dolayısıyla mahalle buluşmalarına ara verdik Bayram'dan sonraya öteledik" şeklinde konuştu. 
Göreve başladığı günden itibaren günde yaklaşık 3 ev ziyaret ettiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, yaylalarda potansiyeli kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyerek korumaya çalıştıklarını söyledi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun'da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları aracılığıyla Giresunlu hemşerilerine bazı önemli açıklamalarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, "Hava şartlarının uygun olmadığı günlerde vatandaşlarımızın denize girmemelerini rica ediyoruz. Son günlerde çok sayıda kazayla karşı karşıya kaldık. Küçük teknelerle denize açılan olta balıkçılarının da mümkün olduğunca tek başına denize çıkmamalarını rica ediyorum" dedi.

'OSB'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Vali Sarıfakıoğulları, "Hasat mevsimi içindeyiz bol ve bereketli bir hasat diliyoruz. Yeni sezonda Giresunspor'a başarılar diliyoruz. Bu yıl iddialıyız, süper lige çıkma konusunda irademizi devam ettireceğiz. Fakrı zaruret içinde olan vatandaşlarımızın SYDV'ye iletilmesini istiyoruz. İlimizde yokluk içinde insan varsa bunun müsebbibi biziz bu konuda hassasiyet bekliyoruz. İstihdam kapasitesinin artırılması konusunda OSB'de çalışmalar devam ediyor. Faaliyete geçtiğinde 3 bin kişinin istihdam edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ YUMMAYACAĞIZ'

Yaylalarda kaçak yapılaşmaya göz yummayacaklarını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, "Yaylalarımızın marka değerinin artırılması için hepimize görevler düşüyor. Kaçak yapıların önüne geçmek için özel idare ve asayiş birimleri çaba içinde kaçak yapılaşmaya göz yumulmaması gerekiyor. Emsali olmayan doğal güzelliklere sahip çok ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmek için yaylalarımızın kaçak yapılaşmaya kurban gitmemesi gerekiyor. Bu konuda herkesten anlayış bekliyoruz. Yasal çerçeveye uyulmasını bekliyoruz. Kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini dile getiriyoruz. Mahalle buluşmaları yapıyoruz, vatandaşlarımız göreve geldiğimizden beri dertlerini anlatıyorlar, biz de çözüm bulmaya çalışıyoruz. Fındık hasat mevsimi dolayısıyla mahalle buluşmalarına ara verdik Bayram'dan sonraya öteledik" şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.