YAZ GELDİ, PAZAR DA FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLADI

GÜNDEM 20.05.2020 - 15:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3645+ kez okundu.
 

YAZ GELDİ, PAZAR DA FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLADI

Koronavirüs salgını ile birlikte halk pazarlarındaki sıkıntılı süreç yavaş yavaş yerini hareketlenmeye bıraktı.
Son iki hafta içinde yaz sıcaklarının etkisi ile sebze ve meyve fiyatlarının yanında temel ihtiyaç maddelerinde fiyatlardaki düşüş dikkat çekti. Salı ve Cumartesi günleri Bulancak’ta iki ayrı yerde kurulan pazarlarda salgın tedbirleri kapsamında geçici olarak pazarda tezgah açamayan tuhafiye, oyuncakçı, mutfak eşyası satan pazarcı esnafının da yasağı kalkınca Pazar yerindeki müşteri sayısı arttı. Hafta içinde ziyaret ettiğimiz Salı ve Cumartesi günü kurulan Pazar yerinde temel gıda ürünlerinden olan patates 3 liranın altına, soğan 2-3lira arasında, domates 7lira civarından 5liranın altına, patlıcan, 4-5lira arasında, biber de 4 liradan satılıyordu. Son haftalarda hızlı bir yükseliş ile altın ile yarışı hale gelen sarımsakta 90lira seviyesinden aşağıya doğru inerek 70liranın biraz altına gerilemişti. Daha çok dar gelirli vatandaşın her hafta uğradığı pazarda kapalı otoparkın olduğu yerde tezgah açan esnafta yerini alınca, pazarın kalabalığı da eski günlerindeki gibiydi. “İşler nasıl” diye hal hatır ettiğimiz pazarcı esnafı, “Salgın bile bizi vurdu. Son aylarda sıkıntılı bir dönem içinde işlerimiz bayağı bir düşmüştü. Pazara gelen müşterilerinde ekonomik durumu iyi olmayınca ister istemez boğazından kısıyor. Bu da bize yansıyor. Tam işler yoluna girmeye başladığında bu virüs salgını da bize darbe vurdu. Buradaki esnaftan alışveriş yapan vatandaşta kalabalık ile birlikte daha çok alışveriş yapıyor. Kalabalık olursa bizim gelirimizde artıyor. Salgın sebebiyle uzun bir süre iş yapma oranımız düştü. Diğer esnafın pazara dönüşü ile bizimde işimi biraz olsun düzeldi. Budan sonra işler daha iyi olur gibi. Fiyatlarda aşağı doğru inince vatandaş pazara geliyor ve alışveriş yapıyor. Bizde giderlerimiz karşılıyor. İnşallah böyle devam eder” dediler.        
Koronavirüs salgını ile birlikte halk pazarlarındaki sıkıntılı süreç yavaş yavaş yerini hareketlenmeye bıraktı.

Son iki hafta içinde yaz sıcaklarının etkisi ile sebze ve meyve fiyatlarının yanında temel ihtiyaç maddelerinde fiyatlardaki düşüş dikkat çekti. Salı ve Cumartesi günleri Bulancak’ta iki ayrı yerde kurulan pazarlarda salgın tedbirleri kapsamında geçici olarak pazarda tezgah açamayan tuhafiye, oyuncakçı, mutfak eşyası satan pazarcı esnafının da yasağı kalkınca Pazar yerindeki müşteri sayısı arttı. Hafta içinde ziyaret ettiğimiz Salı ve Cumartesi günü kurulan Pazar yerinde temel gıda ürünlerinden olan patates 3 liranın altına, soğan 2-3lira arasında, domates 7lira civarından 5liranın altına, patlıcan, 4-5lira arasında, biber de 4 liradan satılıyordu. Son haftalarda hızlı bir yükseliş ile altın ile yarışı hale gelen sarımsakta 90lira seviyesinden aşağıya doğru inerek 70liranın biraz altına gerilemişti. Daha çok dar gelirli vatandaşın her hafta uğradığı pazarda kapalı otoparkın olduğu yerde tezgah açan esnafta yerini alınca, pazarın kalabalığı da eski günlerindeki gibiydi.

“İşler nasıl” diye hal hatır ettiğimiz pazarcı esnafı, “Salgın bile bizi vurdu. Son aylarda sıkıntılı bir dönem içinde işlerimiz bayağı bir düşmüştü. Pazara gelen müşterilerinde ekonomik durumu iyi olmayınca ister istemez boğazından kısıyor. Bu da bize yansıyor. Tam işler yoluna girmeye başladığında bu virüs salgını da bize darbe vurdu. Buradaki esnaftan alışveriş yapan vatandaşta kalabalık ile birlikte daha çok alışveriş yapıyor. Kalabalık olursa bizim gelirimizde artıyor. Salgın sebebiyle uzun bir süre iş yapma oranımız düştü. Diğer esnafın pazara dönüşü ile bizimde işimi biraz olsun düzeldi. Budan sonra işler daha iyi olur gibi. Fiyatlarda aşağı doğru inince vatandaş pazara geliyor ve alışveriş yapıyor. Bizde giderlerimiz karşılıyor. İnşallah böyle devam eder” dediler.        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.