Yeni çöp konteynırları şehrimize hayırlı olsun

GÜNDEM 16.10.2017 - 15:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2670+ kez okundu.
 

Yeni çöp konteynırları şehrimize hayırlı olsun

Giresun Belediyesi 'Daha Temiz Bir Giresun' parolasıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehir genelinde yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile mahalle ve sokaklara daha modern ve şık görünümlü yeni sistem çöp konteynırları konulmaya başlanıldı. Çevre dostu bu sistem ile artık çöpler daha kapalı ortamlarda kalacak, rahatsız edici kokular ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.İlk olarak Teyyaredüzü Mahallesi’nde başlatılan yeni sistem çöp konteynerleri uygulaması, ilerleyen zamanlarda şehir genelinde bulunan diğer mahalle ve sokaklara da konulmaya başlanacak. Tamamen kapalı olan konteynırlar büyük çöp toplama kamyonları ile bilgisayarlı bir sistem üzerinden hidrolik sayesinde el değmeden boşaltımları yapılacak. Teyyaredüzü mahalle merkezine konulan 4 adet konteynırların ilk incelemesini Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptı. Çöp kamyonunun şoför koltuğuna oturan Başkan Aksu, joystick ve kamera izleme sistemi ile kontrollü bir şekilde ilk konteynırı çöp kamyonuna boşalttı. Yapılan bu anlamlı hizmeti değerlendiren Başkan Aksu, "Giresun’da yeni yaptığımız sistem birçok ilde yok. Şuanda Giresun’da düz alanlarda kullanacağımız yeni çöp konteynırlarımızın her şeyi elektronik. Daha temiz ve hayvanların içine girip karıştıramayacağı şekilde. Araç içerisinden bilgisayarla boşaltılan bu sistem sayesinde iş gücünü de azaltmış oluyoruz. Şuanda 70 adet aldık ve ilk olarak Teyyaredüzü Mahallemizden başladık. Şehrin muhtelif yerlerine bunu yayacağız. Temiz Giresunumuz, çevreyi temiz tutan halkımızla beraber daha temiz bir hale gelecek. Şehrimize hayırlı olsun" dedi. Yapılan inlemeye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Demir, Park ve Bahçeler Müdürü Fazıl Hıdımoğlu ve belediye mühendisleri de katıldı.
Giresun Belediyesi 'Daha Temiz Bir Giresun' parolasıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şehir genelinde yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulama ile mahalle ve sokaklara daha modern ve şık görünümlü yeni sistem çöp konteynırları konulmaya başlanıldı. Çevre dostu bu sistem ile artık çöpler daha kapalı ortamlarda kalacak, rahatsız edici kokular ve çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak.İlk olarak Teyyaredüzü Mahallesi’nde başlatılan yeni sistem çöp konteynerleri uygulaması, ilerleyen zamanlarda şehir genelinde bulunan diğer mahalle ve sokaklara da konulmaya başlanacak. Tamamen kapalı olan konteynırlar büyük çöp toplama kamyonları ile bilgisayarlı bir sistem üzerinden hidrolik sayesinde el değmeden boşaltımları yapılacak.

Teyyaredüzü mahalle merkezine konulan 4 adet konteynırların ilk incelemesini Belediye Başkanı Kerim Aksu yaptı. Çöp kamyonunun şoför koltuğuna oturan Başkan Aksu, joystick ve kamera izleme sistemi ile kontrollü bir şekilde ilk konteynırı çöp kamyonuna boşalttı.

Yapılan bu anlamlı hizmeti değerlendiren Başkan Aksu, "Giresun’da yeni yaptığımız sistem birçok ilde yok. Şuanda Giresun’da düz alanlarda kullanacağımız yeni çöp konteynırlarımızın her şeyi elektronik. Daha temiz ve hayvanların içine girip karıştıramayacağı şekilde. Araç içerisinden bilgisayarla boşaltılan bu sistem sayesinde iş gücünü de azaltmış oluyoruz. Şuanda 70 adet aldık ve ilk olarak Teyyaredüzü Mahallemizden başladık. Şehrin muhtelif yerlerine bunu yayacağız. Temiz Giresunumuz, çevreyi temiz tutan halkımızla beraber daha temiz bir hale gelecek. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Yapılan inlemeye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Temizlik İşleri Müdürü İsmail Demir, Park ve Bahçeler Müdürü Fazıl Hıdımoğlu ve belediye mühendisleri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.