YOKSUL ÖĞRENCİLERE GELEN YARDIM DURDURULDU

SİYASET 29.01.2020 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3745+ kez okundu.
 

YOKSUL ÖĞRENCİLERE GELEN YARDIM DURDURULDU

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Eynesil Belediyesi tarafından yoksul öğrencilere yapılan yardımları kimin durdurduğunu sorup Milli Eğitim Bakanını topa tuttu.
Sosyal Belediyecilik ilkesi doğrultusunda çalışan Giresun’un Eynesil Belediyesi, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımızın taleplerini, imkânları sınırlı olmasına rağmen karşılamaktadır. CHP’li Necati Tığlı, “Giresun’un her ilçesinde olduğu gibi Eynesil’de de bu soğuk kış mevsiminde yardıma ihtiyacı olan kesimlerin başında, yaşlılar ile eğitim öğretim çağındaki yoksul çocuklarımız ve gençlerimiz gelmektedir. Yoksul öğrencilerin bu çaresizliğini en yakından gören ve takip eden de o okullardaki öğretmenlerdir. Bu öğretmenlerimiz daima bu öğrencilerimize sahip çıkmakta, onların kendilerini yalnız ve çaresiz hmemesi için gerektiğinde kendi sırtlarındaki paltoyu onlara vermektedirler” ifadelerini kullandı. Bu kapsamda Eynesil Belediyesi tarafından sosyal ve sorumlu belediyeciliği bir adım öne çıkartarak, şov malzemesi yapmadan, ihtiyaç sahibi yüzlerce çocuğa yapılan palto, bot, eldiven, atkı yardımına değinen CHP’li Tığlı, “Minik beden ve yüreklerin sıcak tutulması, geleceğe umut aşılanması için yapılan bu yardımların engellenmesi, bırakın Giresun’u ve Eynesil’i, Türkiye adına dünya adına ve insanlık adına utanç verici bir davranıştır” dedi. YARDIM CHP’Lİ BELEDİYEDEN GELİNCE SİYASİ İKTİDAR RAHATSIZLANDI “Bu yardımların muhalefet belediyesi tarafından yapılmasından rahatsız mı oluyorsunuz? “ sorusunu soran CHP’li Tığlı, “Eynesil belediyesi tarafından yapılan bu yardımlar kesinlikle siyasi bir reklam ve propaganda aracı olarak kullanılmamıştır. Bu yardımların, alan elin veren eli görmediği bir anlayış ile basın ve kamuoyundan saklanarak sessiz ve sedasız bir şekilde yapılması takdire şayan bir davranıştır. Hal bu ki; Ak Partinin genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, milletvekilleri ve iktidara yakınlığı ile bilinen çeşitli dernek ve vakıflar, benzer yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken neredeyse davul zurna eşliğinde düzenlediği törenlere hepimiz sık sık tanıklık ediyoruz. Ama yardım eden iktidarın belediyesi, yandaş vakfı, cemaati ya da dernekleri yerine CHP’li Belediye olunca, yoksullara yardım konusu bir anda siyasi iktidarı rahatsız ediyor ve Eynesil Belediyesi’nin kış mevsiminde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırmak istediği yardımlar hem engelleniyor hem de bu yardımların yoksul çocuklara ulaştırılmasına aracı olan bazı okul yöneticileri ve öğretmenlerine utanç verici bir anlayışla idari soruşturma açılmak istenmesi ya da iddia edilmesi utanç verici bir davranıştır. Şu anda depolarda dağıtılmayı bekleyen yüzlerce palto, bot, atkı, eldiven ve kazak var. Çanta ve kırtasiye malzemesini hiç söylemiyorum bile. Tüm bu malzemeleri depolarda bekletmek ve yardımı engellemek şu soğuk kış gününde yardım eli bekleyen yoksul ailelerimize ve çocuklarımıza yapılmış bir haksızlıktır”diyerek tepkisini dile getirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Eynesil Belediyesi tarafından yoksul öğrencilere yapılan yardımları kimin durdurduğunu sorup Milli Eğitim Bakanını topa tuttu.

Sosyal Belediyecilik ilkesi doğrultusunda çalışan Giresun’un Eynesil Belediyesi, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımızın taleplerini, imkânları sınırlı olmasına rağmen karşılamaktadır.
CHP’li Necati Tığlı, “Giresun’un her ilçesinde olduğu gibi Eynesil’de de bu soğuk kış mevsiminde yardıma ihtiyacı olan kesimlerin başında, yaşlılar ile eğitim öğretim çağındaki yoksul çocuklarımız ve gençlerimiz gelmektedir. Yoksul öğrencilerin bu çaresizliğini en yakından gören ve takip eden de o okullardaki öğretmenlerdir. Bu öğretmenlerimiz daima bu öğrencilerimize sahip çıkmakta, onların kendilerini yalnız ve çaresiz hmemesi için gerektiğinde kendi sırtlarındaki paltoyu onlara vermektedirler” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda Eynesil Belediyesi tarafından sosyal ve sorumlu belediyeciliği bir adım öne çıkartarak, şov malzemesi yapmadan, ihtiyaç sahibi yüzlerce çocuğa yapılan palto, bot, eldiven, atkı yardımına değinen CHP’li Tığlı, “Minik beden ve yüreklerin sıcak tutulması, geleceğe umut aşılanması için yapılan bu yardımların engellenmesi, bırakın Giresun’u ve Eynesil’i, Türkiye adına dünya adına ve insanlık adına utanç verici bir davranıştır” dedi.
YARDIM CHP’Lİ BELEDİYEDEN GELİNCE SİYASİ İKTİDAR RAHATSIZLANDI
“Bu yardımların muhalefet belediyesi tarafından yapılmasından rahatsız mı oluyorsunuz? “ sorusunu soran CHP’li Tığlı, “Eynesil belediyesi tarafından yapılan bu yardımlar kesinlikle siyasi bir reklam ve propaganda aracı olarak kullanılmamıştır. Bu yardımların, alan elin veren eli görmediği bir anlayış ile basın ve kamuoyundan saklanarak sessiz ve sedasız bir şekilde yapılması takdire şayan bir davranıştır. Hal bu ki; Ak Partinin genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, milletvekilleri ve iktidara yakınlığı ile bilinen çeşitli dernek ve vakıflar, benzer yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken neredeyse davul zurna eşliğinde düzenlediği törenlere hepimiz sık sık tanıklık ediyoruz.
Ama yardım eden iktidarın belediyesi, yandaş vakfı, cemaati ya da dernekleri yerine CHP’li Belediye olunca, yoksullara yardım konusu bir anda siyasi iktidarı rahatsız ediyor ve Eynesil Belediyesi’nin kış mevsiminde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaştırmak istediği yardımlar hem engelleniyor hem de bu yardımların yoksul çocuklara ulaştırılmasına aracı olan bazı okul yöneticileri ve öğretmenlerine utanç verici bir anlayışla idari soruşturma açılmak istenmesi ya da iddia edilmesi utanç verici bir davranıştır.

Şu anda depolarda dağıtılmayı bekleyen yüzlerce palto, bot, atkı, eldiven ve kazak var. Çanta ve kırtasiye malzemesini hiç söylemiyorum bile. Tüm bu malzemeleri depolarda bekletmek ve yardımı engellemek şu soğuk kış gününde yardım eli bekleyen yoksul ailelerimize ve çocuklarımıza yapılmış bir haksızlıktır”diyerek tepkisini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.