İkinci doz aşılar yapılmaya başlandı

SAĞLIK 11.02.2021 - 18:03, Güncelleme: 11.02.2021 - 18:03 2382+ kez okundu.
 

İkinci doz aşılar yapılmaya başlandı

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kullanılmaya başlanılan CoronaVac aşısının ikinci dozu Bulancak’ta da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.
Bulancak’ta görev yapan sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıları Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bulancak Devlet Hastanesi ve Aile Hekimliklerinde yapılmaya başlanıldı. Çin menşeli CoronaVac isimli aşı için acil kullanım izni verilmesinin ardından Bulancak’ta ilk olarak sağlık çalışanlarına aşılar vurulmaya başlanmıştı. 14 Ocak 2021 Perşembe günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak vurulmaya başlanan birinci doz aşılarını yaptıran sağlık çalışanları için ikinci dozlar da yapılmaya başlandı. Bulancak Devlet Hastanesinde sağlıkçılara yapılan aşılar gün boyu devam etti. Öte yandan Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılama ekipleri tarafından da vatandaşlara sahada aşılama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da aşılamalar devam ederken, şuanda Bulancak genelinde 85 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasının yapıldığı kaydedildi. Yaş nedeniyle sırası gelen vatandaşların ise MRHS ve 182 nolu telefondan randevu alarak aşılarını yaptırabilecekleri öğrenildi.
Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kullanılmaya başlanılan CoronaVac aşısının ikinci dozu Bulancak’ta da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Bulancak’ta görev yapan sağlık çalışanlarına ikinci doz aşıları Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü, Bulancak Devlet Hastanesi ve Aile Hekimliklerinde yapılmaya başlanıldı.

Çin menşeli CoronaVac isimli aşı için acil kullanım izni verilmesinin ardından Bulancak’ta ilk olarak sağlık çalışanlarına aşılar vurulmaya başlanmıştı.

14 Ocak 2021 Perşembe günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak vurulmaya başlanan birinci doz aşılarını yaptıran sağlık çalışanları için ikinci dozlar da yapılmaya başlandı.

Bulancak Devlet Hastanesinde sağlıkçılara yapılan aşılar gün boyu devam etti.

Öte yandan Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılama ekipleri tarafından da vatandaşlara sahada aşılama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da aşılamalar devam ederken, şuanda Bulancak genelinde 85 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasının yapıldığı kaydedildi.

Yaş nedeniyle sırası gelen vatandaşların ise MRHS ve 182 nolu telefondan randevu alarak aşılarını yaptırabilecekleri öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.