‘Kendi tarihimizi kendi kültürel değerlerimizle değerlendirmeliyiz’

GÜNDEM 02.03.2021 - 16:33, Güncelleme: 02.03.2021 - 16:33 3666+ kez okundu.
 

‘Kendi tarihimizi kendi kültürel değerlerimizle değerlendirmeliyiz’

Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili S. Gökhan Bozalioğlu, Giresun ve Ordu illerinin artık ortak bir Anıtlar Kurulu’nun olması gerektiğini belirtti.
Bozalioğlu yaptığı açıklamada, “Giresun’daki tarihi yapıların ve eserlerin, geçmiş yıllarda yaklaşık 1300’lü yıllara dayandığını ve bunun devamı olarak da, Türkiye’de en fazla tarihi yapılara ve yerleşik yaşam alanlarına sahip iller arasında olduğunu, bu bakımdan da kendi tarihini kontrol edebilecek tecrübeye, birikime, kültüre ve buna bağlı olarak teknik kadroya da Giresun’un sahip olduğunu belirtti.                  Giresun’un yıllarca Trabzon Anıtlar Kuruluna bağlı olduğunu belirten Bozalioğlu, “kendi tarihimizi restore ve kontrol etmek için Trabzon’dan izin almak zorunda olmadıklarını, zaten gönderilen dosyalarında bir seneden önce gelmediği, bu durumunda kentin tarihini restore etmek ve iyileştirmek bakımından zaman kaybı yaşanıldığını” belirtti.                 Ayrıca bu duruma öneri olarak “Giresun ve Ordu illerinin ortak bir Anıtlar Kurulunun olması gerektiğini belirten Bozalioğlu, “Giresun’un Trabzondan, Ordu’nun ise Samsun’dan bu anlamda hizmet alması ve beklenti içinde olması artık anlamsız, Merkezi Giresun’da olmak kaydı ile Giresun-Ordu için ortak bir Anıtlar Kurulu kurularak kendi tarihimizi kendi kültürel değerlerimizle değerlendirmeliyiz” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili S. Gökhan Bozalioğlu, Giresun ve Ordu illerinin artık ortak bir Anıtlar Kurulu’nun olması gerektiğini belirtti.

Bozalioğlu yaptığı açıklamada, “Giresun’daki tarihi yapıların ve eserlerin, geçmiş yıllarda yaklaşık 1300’lü yıllara dayandığını ve bunun devamı olarak da, Türkiye’de en fazla tarihi yapılara ve yerleşik yaşam alanlarına sahip iller arasında olduğunu, bu bakımdan da kendi tarihini kontrol edebilecek tecrübeye, birikime, kültüre ve buna bağlı olarak teknik kadroya da Giresun’un sahip olduğunu belirtti.

                 Giresun’un yıllarca Trabzon Anıtlar Kuruluna bağlı olduğunu belirten Bozalioğlu, “kendi tarihimizi restore ve kontrol etmek için Trabzon’dan izin almak zorunda olmadıklarını, zaten gönderilen dosyalarında bir seneden önce gelmediği, bu durumunda kentin tarihini restore etmek ve iyileştirmek bakımından zaman kaybı yaşanıldığını” belirtti.

                Ayrıca bu duruma öneri olarak “Giresun ve Ordu illerinin ortak bir Anıtlar Kurulunun olması gerektiğini belirten Bozalioğlu, “Giresun’un Trabzondan, Ordu’nun ise Samsun’dan bu anlamda hizmet alması ve beklenti içinde olması artık anlamsız, Merkezi Giresun’da olmak kaydı ile Giresun-Ordu için ortak bir Anıtlar Kurulu kurularak kendi tarihimizi kendi kültürel değerlerimizle değerlendirmeliyiz” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.