Kış lastiği denetimi yapıldı

YAŞAM 19.01.2021 - 17:18, Güncelleme: 19.01.2021 - 17:18 2324+ kez okundu.
 

Kış lastiği denetimi yapıldı

Giresun İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, karın ulaşımı aksatmaması için kış lastiği denetimlerini sıklaştırdı.
Vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak, can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve yol güvenliğinin sağlanması amacıyla kış lastiği denetimlerini sürdürüyor. Özellikle Şebinkarahisar, Alucra, Dereli ilçelerinden geçmekte olan Devlet Karayolunu kullanan servis araçları, toplu taşıma araçları, yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve hafif ticari araçları durduran ekipler, kış lastiği takılı olup olmadığını kontrol etti. Lastiklerin diş derinliklerini, bulunması zorunlu işaretleri inceleyen ekipler, gerekli şartları sağlamayan araç sürücülerine idari para cezası uyguladı. Araçlarda zincir, çekme halatı, takoz, ara kablo, el feneri ve ilk yardım çantası olup olmadığını da denetleyen ekipler, araç sürücülerine trafik kuralları, kış lastiği ve emniyet kemeri kullanımı hakkında hatırlatmalar da bulundu Hususi araç sürücülerine de kış lastiği takmalarını öneren ekipler, denetimleri aralıksız sürdürüyor.
Giresun İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri, karın ulaşımı aksatmaması için kış lastiği denetimlerini sıklaştırdı.

Vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak, can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve yol güvenliğinin sağlanması amacıyla kış lastiği denetimlerini sürdürüyor.

Özellikle Şebinkarahisar, Alucra, Dereli ilçelerinden geçmekte olan Devlet Karayolunu kullanan servis araçları, toplu taşıma araçları, yük taşımacılığı yapan kamyon, çekici ve hafif ticari araçları durduran ekipler, kış lastiği takılı olup olmadığını kontrol etti.

Lastiklerin diş derinliklerini, bulunması zorunlu işaretleri inceleyen ekipler, gerekli şartları sağlamayan araç sürücülerine idari para cezası uyguladı.

Araçlarda zincir, çekme halatı, takoz, ara kablo, el feneri ve ilk yardım çantası olup olmadığını da denetleyen ekipler, araç sürücülerine trafik kuralları, kış lastiği ve emniyet kemeri kullanımı hakkında hatırlatmalar da bulundu

Hususi araç sürücülerine de kış lastiği takmalarını öneren ekipler, denetimleri aralıksız sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.