Kurbanlıklar 10 milyon liralık ekonomi yaratacak

EKONOMİ 28.08.2017 - 14:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3842+ kez okundu.
 

Kurbanlıklar 10 milyon liralık ekonomi yaratacak

2017 yılı Kurban bayramına günler kala Bulancak'ta ki kurbanlık satışları da başladı.
Bulancak Belediyesi Hayvan pazarına dünden itibaren kurbanlıklar gelmeye ve satışa çıkmaya başladı. Özellikle bugün ( 29 Ağustos Salı) kurbanlık satışının hızlanacağı belirtiliyor. Bayramın ilk gününe kadar kurbanlık satışının 10 milyonluk bir ekonomik katkı sağlayacağı ifade edildi. Hayvan pazarında kurbanlıklarını getiren satıcılar, küçükbaş kurbanlıkların kilosuna göre 750 liradan başlayıp, bin 750 liraya kadar çıkabileceğini, büyükbaş kurbanlıklarda ise 3 bin 500 liradan başlayıp 4 bin 500 liranın biraz üzerinde satılacağı belirtiyorlar. Küçükbaş kurbanlıkta 750 ile 1000 civarında, büyükbaş kurbanlıkta ise 2500 civarında satış olacağı tahmin ediliyor. Birkaç günün çok yoğun geçeceği kurbanlık satışının Bulancak ekonomisine de kurban bayramı sonuna kadar 10 milyon lira gibi bir katkısı olacağı bildirildi. Pazar yerindeki hayvanların korunması ve güvenlik içinde gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen kurbanlık satıcıları, "Burada güvenlikte sağlanmalı. Bizler gece beklesek te belediyenin veya emniyetin burada geceleri olmasında fayda vardır" diyerek hayvan pazarının bayram sonuna kadar açık olacağını belirtiler.    
2017 yılı Kurban bayramına günler kala Bulancak'ta ki kurbanlık satışları da başladı.

Bulancak Belediyesi Hayvan pazarına dünden itibaren kurbanlıklar gelmeye ve satışa çıkmaya başladı. Özellikle bugün ( 29 Ağustos Salı) kurbanlık satışının hızlanacağı belirtiliyor. Bayramın ilk gününe kadar kurbanlık satışının 10 milyonluk bir ekonomik katkı sağlayacağı ifade edildi. Hayvan pazarında kurbanlıklarını getiren satıcılar, küçükbaş kurbanlıkların kilosuna göre 750 liradan başlayıp, bin 750 liraya kadar çıkabileceğini, büyükbaş kurbanlıklarda ise 3 bin 500 liradan başlayıp 4 bin 500 liranın biraz üzerinde satılacağı belirtiyorlar. Küçükbaş kurbanlıkta 750 ile 1000 civarında, büyükbaş kurbanlıkta ise 2500 civarında satış olacağı tahmin ediliyor. Birkaç günün çok yoğun geçeceği kurbanlık satışının Bulancak ekonomisine de kurban bayramı sonuna kadar 10 milyon lira gibi bir katkısı olacağı bildirildi.

Pazar yerindeki hayvanların korunması ve güvenlik içinde gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen kurbanlık satıcıları, "Burada güvenlikte sağlanmalı. Bizler gece beklesek te belediyenin veya emniyetin burada geceleri olmasında fayda vardır" diyerek hayvan pazarının bayram sonuna kadar açık olacağını belirtiler.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.