İnsan Hakları ve Barış Beyazperde'de

SANAT 08.12.2016 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3099+ kez okundu.
 

İnsan Hakları ve Barış Beyazperde'de

Giresun Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan 6.Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri başlıyor.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve AB Türkiye Büyük Elçiliği Siyasi İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Vincent Guillaume Poupeau birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla tüm Giresunluları filmleri izlemeye çağırdılar.  Basın toplantısında Avrupa Birliğinin bir barış projesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Biz Avrupa Birliği’nin kuruluş ilkelerini destekliyoruz. İnsan hakları, insanlığın en temel değeridir.  Bu gün 5 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gündür. Birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadını bu hakkı elde etmiştir. Biz bu tarihte insana eşitlik sağlayan milletin çocuklarıyız. Dünya savaşlarla dram yaşamaktadır. 2. Dünya savaşından sonra en ciddi göç hareketi yaşanmaktadır. Ülkemize 3 milyon Suriyeli savaştan kaçarak sığınmıştır. İnsan hakları dramlarını bir nebze duyurmak, dile getirmek için yapılacak 6. İnsan Hakları Film Günlerinin etkili olmasını bekliyorum.  Sorunların üstesinden İnsan Hakları çerçevesinde gelebiliriz. Bu hakların ihlallerini her şekilde dile getirmeliyiz. AB Türkiye Delegasyonu tarafından Giresun’da bu etkinliğin düzenlenmesi, Sayın Müsteşarın toplantımıza katılması ve Giresun için kullandığı güzel ifadelerden dolayı teşekkür ediyorum. 8- 11 Aralık tarihlerinde yapılacak Film Günlerine herkesi davet ediyorum" dedi.Giresun’dan çok etkilendiğini ve Giresun’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vincent Guillaume Poupeau, kenti gezdiğini ve çok etkilendiğini belirterek; "Burada çok etkileyici tarih, kültür ve coğrafya var. Şahsıma gösterilen misafirperverlikten çok memnunum. Böyle bir etkinliğin insan haklarının değer gördüğü bu şehirde yapılması çok önemlidir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediğimiz etkinliğimiz 6 yıldır devam etmektedir. 2016 yılında insan hakları büyük ihlallere uğradı. Binlerce kişi savaş yüzünden canından ve yurdundan oldu. Çoğu kişi engelli kaldı. Aynı zamanda insan hakları için mücadele de arttı. Bu filmler bizlere ders olacaktır. Kimlik, sevgi, saygı en temel değerlerdir ve insan hakları evrenseldir. Bu projede bizlere tam destek veren Sayın Başkan Kerim Aksu’ya teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 
Giresun Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak olan 6.Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri başlıyor.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve AB Türkiye Büyük Elçiliği Siyasi İşler Bölüm Başkanı Müsteşar Vincent Guillaume Poupeau birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla tüm Giresunluları filmleri izlemeye çağırdılar.  Basın toplantısında Avrupa Birliğinin bir barış projesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Biz Avrupa Birliği’nin kuruluş ilkelerini destekliyoruz. İnsan hakları, insanlığın en temel değeridir.  Bu gün 5 Aralık, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gündür. Birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadını bu hakkı elde etmiştir. Biz bu tarihte insana eşitlik sağlayan milletin çocuklarıyız. Dünya savaşlarla dram yaşamaktadır. 2. Dünya savaşından sonra en ciddi göç hareketi yaşanmaktadır. Ülkemize 3 milyon Suriyeli savaştan kaçarak sığınmıştır. İnsan hakları dramlarını bir nebze duyurmak, dile getirmek için yapılacak 6. İnsan Hakları Film Günlerinin etkili olmasını bekliyorum.  Sorunların üstesinden İnsan Hakları çerçevesinde gelebiliriz. Bu hakların ihlallerini her şekilde dile getirmeliyiz. AB Türkiye Delegasyonu tarafından Giresun’da bu etkinliğin düzenlenmesi, Sayın Müsteşarın toplantımıza katılması ve Giresun için kullandığı güzel ifadelerden dolayı teşekkür ediyorum. 8- 11 Aralık tarihlerinde yapılacak Film Günlerine herkesi davet ediyorum" dedi.
Giresun’dan çok etkilendiğini ve Giresun’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vincent Guillaume Poupeau, kenti gezdiğini ve çok etkilendiğini belirterek; "Burada çok etkileyici tarih, kültür ve coğrafya var. Şahsıma gösterilen misafirperverlikten çok memnunum. Böyle bir etkinliğin insan haklarının değer gördüğü bu şehirde yapılması çok önemlidir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlediğimiz etkinliğimiz 6 yıldır devam etmektedir. 2016 yılında insan hakları büyük ihlallere uğradı. Binlerce kişi savaş yüzünden canından ve yurdundan oldu. Çoğu kişi engelli kaldı. Aynı zamanda insan hakları için mücadele de arttı. Bu filmler bizlere ders olacaktır. Kimlik, sevgi, saygı en temel değerlerdir ve insan hakları evrenseldir. Bu projede bizlere tam destek veren Sayın Başkan Kerim Aksu’ya teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.