'TURİZM GİRESUN İÇİN CİDDİ BİR ALTERNATİF'

TURİZM 09.03.2017 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 15770+ kez okundu.
 

'TURİZM GİRESUN İÇİN CİDDİ BİR ALTERNATİF'

Vali Hasan Karahan, Giresun Turizm İşletmecileri Platformu Derneği (GİTUDER)'nin Can Akengin Sanat Galerisinde yapılan açılış ve tanıtım kokteyline katıldı.
Açılışta dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi sunan GİTUDER Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Emine Ateş, derneğin;  Giresun turizmini canlandırmak, Giresun ve ilçeleriyle, belde, köy gibi yerleşim alanlarının ya da yerleşim veya turizm potansiyeli olmayan alanların turizm potansiyelini harekete geçirmek, turizm çeşitliliği sağlamak, bölgeye ekonomik canlılık getirmek, bu alanda faaliyet gösteren işyerleri ve esnafın ekonomik, sosyal sorunlarına katkıda bulunmak, bununla beraber sunulan hizmet kalitesini arttırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Vali Karahan, ilimiz turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığı Giresun Turizm İşletmecileri Platformu Derneği (GİTUDER)’nin hayırlı olmasını dileyerek "Giresun’da turizm ciddi bir sektör olarak kendini gösteriyor. Bu konuda da potansiyelimiz oldukça yüksek. Az önce, İl Genel Meclis Başkanımızla, İl Kültür ve Turizm Müdürümüzle birlikte zeytinlik mahallemizi gezdik. Orada da proje başlattık. Giresun Zeytinlik Mahallesindeki evlerin, sokakların iyileştirilmesi projesi. Orada bir ciddi hazine var onu açığa çıkarıp insanların istifadesine sunacağız. Çünkü artık dediğim gibi, fındık dışında alternatif arayışında turizminde ciddi bir alternatif olduğunu gördük" dedi.'BİZDE TURİZMDE VARIZ DİYORUZ'Giresun’un turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Vali Karahan, "Sizde biliyorsunuz ki epey bir tarihi mekânlarımız, antik adamız, antik kalemiz ve pek çok turizme konu olabilecek hikâyemizle bizde turizmde varız diyoruz. Bu zamana kadar biz ittirdik tabii Hadi bu işi yapın, hadi bu işte ekmek var’ diye. Ama şimdi gördük ki bizim bu ittirmemize gerek kalmadan, bizde yatırımcı olarak bu sahada yerimizi alalım, iş yapabiliriz, bu sektörden ekmek yiyebiliriz dediniz. Buda güzel bizi mutlu ettiniz. Bunu çabuk kavradınız 2-3 yıl içerisinde ciddi yatırımlar yapmaya başladınız. Bunun adını koydunuz ve bir araya geldiniz. Birlikte daha organize olarak daha iyi nasıl yapabiliriz diye bunu tartışıyorsunuz. Bizde bu yüzden üst düzey katımla, meclis başkanımızla, turizm müdürümüzle bu işe sahip çıktığımızı gösterelim anlamında sizlerle bir aradayız" diye konuştu.  
Vali Hasan Karahan, Giresun Turizm İşletmecileri Platformu Derneği (GİTUDER)'nin Can Akengin Sanat Galerisinde yapılan açılış ve tanıtım kokteyline katıldı.
Açılışta dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi sunan GİTUDER Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Emine Ateş, derneğin;  Giresun turizmini canlandırmak, Giresun ve ilçeleriyle, belde, köy gibi yerleşim alanlarının ya da yerleşim veya turizm potansiyeli olmayan alanların turizm potansiyelini harekete geçirmek, turizm çeşitliliği sağlamak, bölgeye ekonomik canlılık getirmek, bu alanda faaliyet gösteren işyerleri ve esnafın ekonomik, sosyal sorunlarına katkıda bulunmak, bununla beraber sunulan hizmet kalitesini arttırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. 
Vali Karahan, ilimiz turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığı Giresun Turizm İşletmecileri Platformu Derneği (GİTUDER)’nin hayırlı olmasını dileyerek "Giresun’da turizm ciddi bir sektör olarak kendini gösteriyor. Bu konuda da potansiyelimiz oldukça yüksek. Az önce, İl Genel Meclis Başkanımızla, İl Kültür ve Turizm Müdürümüzle birlikte zeytinlik mahallemizi gezdik. Orada da proje başlattık. Giresun Zeytinlik Mahallesindeki evlerin, sokakların iyileştirilmesi projesi. Orada bir ciddi hazine var onu açığa çıkarıp insanların istifadesine sunacağız. Çünkü artık dediğim gibi, fındık dışında alternatif arayışında turizminde ciddi bir alternatif olduğunu gördük" dedi.
'BİZDE TURİZMDE VARIZ DİYORUZ'
Giresun’un turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Vali Karahan, "Sizde biliyorsunuz ki epey bir tarihi mekânlarımız, antik adamız, antik kalemiz ve pek çok turizme konu olabilecek hikâyemizle bizde turizmde varız diyoruz. Bu zamana kadar biz ittirdik tabii Hadi bu işi yapın, hadi bu işte ekmek var’ diye. Ama şimdi gördük ki bizim bu ittirmemize gerek kalmadan, bizde yatırımcı olarak bu sahada yerimizi alalım, iş yapabiliriz, bu sektörden ekmek yiyebiliriz dediniz. Buda güzel bizi mutlu ettiniz. Bunu çabuk kavradınız 2-3 yıl içerisinde ciddi yatırımlar yapmaya başladınız. Bunun adını koydunuz ve bir araya geldiniz. Birlikte daha organize olarak daha iyi nasıl yapabiliriz diye bunu tartışıyorsunuz. Bizde bu yüzden üst düzey katımla, meclis başkanımızla, turizm müdürümüzle bu işe sahip çıktığımızı gösterelim anlamında sizlerle bir aradayız" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.