Türkiye ekonomisi kan kaybediyor

EKONOMİ 08.10.2018 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2271+ kez okundu.
 

Türkiye ekonomisi kan kaybediyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta yaşanan sorunların günü birlik beyanat ve söylemlerle çözülemeyeceğini, artık laf değil, icraat beklediklerini ifade etti.
Karan, başta siyasiler olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının bir masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini, aksi taktirde atı alanın Üsküdar’ı geçeğini belirtti. Gelinen noktada tekelci firmanın üreticinin ardından tüccar ve sanayiciyi de aradan çıkarttığını vurgulayan Karan, nakit sıkıntısı yaşayan tüccar ve sanayicinin fındık almaz duruma geldiğini kaydetti.  Fındıkta yaşanan sorunların ötelene ötelene dağ olduğunu ifade eden Karan, bu dağın altında en fazla üreticinin ezildiğini, üreticilerin artık ezilmeye tahammülü ve tahakatı kalmadığının altını çizdi. Karan, günü birlik beyanat ve söylemlerle fındıkta bir arpa boyu yol alınamadığına dikkat çekerek, “Bu sezon şu anda dolar bazında 18-19 lira olması gereken fındık fiyatı ne yazık, 13 lira ve altında işlem görüyor. Dolardaki yüksek kur artışına bağlı olarak her şeye 100’de 100’e varan oranlarda zam gelirken, fındık fiyatı dolar bazında yüzde 35 düştü. Bu rakamlar karşısında kaybeden kim? Türk fındık üreticisi ve Türkiye ekonomisi”    
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta yaşanan sorunların günü birlik beyanat ve söylemlerle çözülemeyeceğini, artık laf değil, icraat beklediklerini ifade etti.

Karan, başta siyasiler olmak üzere sektörün tüm paydaşlarının bir masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini, aksi taktirde atı alanın Üsküdar’ı geçeğini belirtti. Gelinen noktada tekelci firmanın üreticinin ardından tüccar ve sanayiciyi de aradan çıkarttığını vurgulayan Karan, nakit sıkıntısı yaşayan tüccar ve sanayicinin fındık almaz duruma geldiğini kaydetti. 

Fındıkta yaşanan sorunların ötelene ötelene dağ olduğunu ifade eden Karan, bu dağın altında en fazla üreticinin ezildiğini, üreticilerin artık ezilmeye tahammülü ve tahakatı kalmadığının altını çizdi.

Karan, günü birlik beyanat ve söylemlerle fındıkta bir arpa boyu yol alınamadığına dikkat çekerek, “Bu sezon şu anda dolar bazında 18-19 lira olması gereken fındık fiyatı ne yazık, 13 lira ve altında işlem görüyor. Dolardaki yüksek kur artışına bağlı olarak her şeye 100’de 100’e varan oranlarda zam gelirken, fındık fiyatı dolar bazında yüzde 35 düştü. Bu rakamlar karşısında kaybeden kim? Türk fındık üreticisi ve Türkiye ekonomisi”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.