‘Giresun'da kış turizmine katkı sunmayı istiyoruz’

TURİZM 22.11.2018 - 16:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 24510+ kez okundu.
 

‘Giresun'da kış turizmine katkı sunmayı istiyoruz’

Giresun Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizmi içinde önemli bir merkez haline gelebileceğini söyledi.
Genç,  yaptığı açıklamada, kış turizminin sadece kayak, kızak gibi sportif etkinlikler olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Giresun'da bulunan yaylaların yaz ve bahar dönemlerinde olduğu gibi kışın da insanlara eşsiz doğal manzaralar sunduğuna işaret eden Genç, “Foto safariler, günübirlik doğa yürüyüşü etkinliklerinin yanı sıra ekoturizm de gerçekleştirilebilir. Yine at, kızak, motosiklet ve ATV safari turları turizm aktivitelerinin içerisine eklenebilir” dedi. Genç, Giresun'un yılın 12 ayı turizm yapılabilecek ender yörelerden birisi olduğunu kaydederek, eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizminde de önemli bir merkez haline gelebileceğini ifade etti. Fakülte olarak Giresun'da kış turizminin gelişimi için Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ile ortak çalışma yapmayı planladıklarına dikkati çeken Genç, şunları söyledi; “Fakültede verilecek eğitimlerden biri de kış turizmi üzerine olacak. Bu alanda da ilimize yakınlığından dolayı Palandöken Kayak Merkezi ile işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Bugün Palandöken sadece Türkiye değil, dünyanın önemli merkezlerinden birisi. Burada bulunan tesisler ile diğer işletmelerin bilgi, birikimleri ile deneyimlerinden yararlanarak Giresun'da kış turizmine katkı sunmayı istiyoruz”
Giresun Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizmi içinde önemli bir merkez haline gelebileceğini söyledi.

Genç,  yaptığı açıklamada, kış turizminin sadece kayak, kızak gibi sportif etkinlikler olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

Giresun'da bulunan yaylaların yaz ve bahar dönemlerinde olduğu gibi kışın da insanlara eşsiz doğal manzaralar sunduğuna işaret eden Genç, “Foto safariler, günübirlik doğa yürüyüşü etkinliklerinin yanı sıra ekoturizm de gerçekleştirilebilir. Yine at, kızak, motosiklet ve ATV safari turları turizm aktivitelerinin içerisine eklenebilir” dedi.

Genç, Giresun'un yılın 12 ayı turizm yapılabilecek ender yörelerden birisi olduğunu kaydederek, eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Giresun yaylalarının kış turizminde de önemli bir merkez haline gelebileceğini ifade etti.

Fakülte olarak Giresun'da kış turizminin gelişimi için Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ile ortak çalışma yapmayı planladıklarına dikkati çeken Genç, şunları söyledi; “Fakültede verilecek eğitimlerden biri de kış turizmi üzerine olacak. Bu alanda da ilimize yakınlığından dolayı Palandöken Kayak Merkezi ile işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Bugün Palandöken sadece Türkiye değil, dünyanın önemli merkezlerinden birisi. Burada bulunan tesisler ile diğer işletmelerin bilgi, birikimleri ile deneyimlerinden yararlanarak Giresun'da kış turizmine katkı sunmayı istiyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.