FINDIK ÇOTANAĞI DALDA GÖRÜLMEYE BAŞLADI

YAŞAM 04.06.2020 - 12:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3105+ kez okundu.
 

FINDIK ÇOTANAĞI DALDA GÖRÜLMEYE BAŞLADI

Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynağı olan fındık Haziran ayına girilince kendini dalda yavaş yavaş göstermeye başladı. Karadeniz’ de fındık hasadına artık 60 günden az bir zaman kaldı. Karadenizlilerin olmazsa olmazı olan fındık, Karadeniz’in geçmişi, bugünü ve geleceğidir. Düğünler, alışverişler, okul masrafları fındık parasına göre ayarlanır. Fındık türküdür, aşktır. ‘Yine yeşillendi Fındık dalları, acep ne olacak yârin halleri’, ‘Bahçeye gel bahçeye kuru fındık bulursun, alacaksan al beni sonra pişman olursun’, ‘Fındık dalda tekleme, derdime dert ekleme, gidiyorum Bulancak'tan gelir diye bekleme’ İşte fındık Karadeniz'de yaşamın ta kendisidir. Ahmetli Köyünde bir Fındık üreticisi olan Nail Varol bahçesindeki fındık dalındaki çotanaklarla objektife böyle poz verdi.      

Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynağı olan fındık Haziran ayına girilince kendini dalda yavaş yavaş göstermeye başladı.

Karadeniz’ de fındık hasadına artık 60 günden az bir zaman kaldı. Karadenizlilerin olmazsa olmazı olan fındık, Karadeniz’in geçmişi, bugünü ve geleceğidir. Düğünler, alışverişler, okul masrafları fındık parasına göre ayarlanır. Fındık türküdür, aşktır.

‘Yine yeşillendi Fındık dalları, acep ne olacak yârin halleri’, ‘Bahçeye gel bahçeye kuru fındık bulursun, alacaksan al beni sonra pişman olursun’, ‘Fındık dalda tekleme, derdime dert ekleme, gidiyorum Bulancak'tan gelir diye bekleme’

İşte fındık Karadeniz'de yaşamın ta kendisidir. Ahmetli Köyünde bir Fındık üreticisi olan Nail Varol bahçesindeki fındık dalındaki çotanaklarla objektife böyle poz verdi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.