Mesleki eğitimde 1000 okul projesi hız kesmeden devam ediyor

EĞİTİM 26.03.2021 - 18:26, Güncelleme: 26.03.2021 - 18:26 3500+ kez okundu.
 

Mesleki eğitimde 1000 okul projesi hız kesmeden devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamındaki meslek liselerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun koordinasyonunda aylık olarak yapılan toplantılarda, şimdiye kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yürütülecek faaliyetler planlanmaktadır. Müdür Tosunoğlu bu ayki proje toplantısında yaptığı değerlendirmede; Proje çalışmalarının uyumlu ve gayretli bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu, bu sayede projenin başarıya ulaşacağını belirterek, tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve çalışanlara teşekkür etti,  aynı kararlılıkla çalışmalarına devam etmelerini istedi. Milli Eğitim Bakanlığınca proje kapsamına alınan Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Espiye 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi, Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Görele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kütüphanelerin Z-Kütüphaneye dönüştürüldü. Meslek liselerindeki "1000 Okul İyileştirme Projesi" bakım-onarım ve fiziki donanım çalışmaları kapsamındaki Z-Kütüphane yapım işleri, alt yapısı ve atölyeleri uygun olan Giresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptırılarak istenen kalitede ürünler daha az maliyetle elde edildi. Z-Kütüphane donatımlarının imalatı sayesinde proje kapsamındaki meslek liselerimizin eğitim ortamları iyileştirilirken, yapım aşamasında görev alan öğrencilerin uygulama eğitimine de katkıda bulunuldu. Eğitim faaliyeti olarak Bakanlığın düzenlediği eğitimler yanında projede yer alan meslek liselerimizdeki 34 yönetici ile 270 öğretmenimize BİLSEM, RAM ve İl ÖDM tarafından 15 adet çevrim içi mesleki ve kişisel gelişim eğitimi verilmiş olup, söz konusu eğitimlere devam edilmektedir. Proje dahilindeki okullarımızda, öğrencilere yönelik  rehberlik faaliyetleri ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarla, Tübitak, eTwinning, Teknofest, Erasmus+  gibi pek çok proje çalışmaları da zamanlı olarak yürütülürken, Destekleme ve Yetiştirme Kursları da düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamındaki meslek liselerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İl Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'nun koordinasyonunda aylık olarak yapılan toplantılarda, şimdiye kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yürütülecek faaliyetler planlanmaktadır.

Müdür Tosunoğlu bu ayki proje toplantısında yaptığı değerlendirmede; Proje çalışmalarının uyumlu ve gayretli bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu, bu sayede projenin başarıya ulaşacağını belirterek, tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve çalışanlara teşekkür etti,  aynı kararlılıkla çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca proje kapsamına alınan Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Espiye 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi, Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Görele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kütüphanelerin Z-Kütüphaneye dönüştürüldü.

Meslek liselerindeki "1000 Okul İyileştirme Projesi" bakım-onarım ve fiziki donanım çalışmaları kapsamındaki Z-Kütüphane yapım işleri, alt yapısı ve atölyeleri uygun olan Giresun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptırılarak istenen kalitede ürünler daha az maliyetle elde edildi. Z-Kütüphane donatımlarının imalatı sayesinde proje kapsamındaki meslek liselerimizin eğitim ortamları iyileştirilirken, yapım aşamasında görev alan öğrencilerin uygulama eğitimine de katkıda bulunuldu.

Eğitim faaliyeti olarak Bakanlığın düzenlediği eğitimler yanında projede yer alan meslek liselerimizdeki 34 yönetici ile 270 öğretmenimize BİLSEM, RAM ve İl ÖDM tarafından 15 adet çevrim içi mesleki ve kişisel gelişim eğitimi verilmiş olup, söz konusu eğitimlere devam edilmektedir.

Proje dahilindeki okullarımızda, öğrencilere yönelik  rehberlik faaliyetleri ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarla, Tübitak, eTwinning, Teknofest, Erasmus+  gibi pek çok proje çalışmaları da zamanlı olarak yürütülürken, Destekleme ve Yetiştirme Kursları da düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.