NASA EKİBİNİ HEMŞEHRİMİZ YÖNETECEK

DÜNYA 14.11.2020 - 14:20, Güncelleme: 14.11.2020 - 14:24 3279+ kez okundu.
 

NASA EKİBİNİ HEMŞEHRİMİZ YÖNETECEK

NASA ekibini, Giresun Bulancaklı hemşehrimiz Türk bilim insanı Betül Kacar yönetecek.
Türk bilim insanı Betül Kacar, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) evrende yaşam arayışına yön verecek bir ekibi yönetecek. NASA'dan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, projenin amacı evrende yaşam arayışı olarak özetlendi. Proje kapsamında oluşturulan ekiplerin araştırmalarının kozmik kökenlerden gezegensel sistem oluşumuna, yaşamın kökenlerine ve evrime ve Dünya'nın ötesinde yaşam arayışına kadar olan astrobiyoloji araştırmaları kapsadığı bilgisinin altı çizildi. Betül Kacar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada :"Çok güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Projemiz NASA'nın yeni oluşturduğu astrobiyoloji merkezlerinden biri olarak seçildi. Önümüzdeki 5 sene boyunca evrendeki yaşam arama çalışmalarına yön verecek 12 araştırma grubundan oluşan bir ekibi yöneteceğim." 'dedi  
NASA ekibini, Giresun Bulancaklı hemşehrimiz Türk bilim insanı Betül Kacar yönetecek.

Türk bilim insanı Betül Kacar, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) evrende yaşam arayışına yön verecek bir ekibi yönetecek.

NASA'dan konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, projenin amacı evrende yaşam arayışı olarak özetlendi.

Proje kapsamında oluşturulan ekiplerin araştırmalarının kozmik kökenlerden gezegensel sistem oluşumuna, yaşamın kökenlerine ve evrime ve Dünya'nın ötesinde yaşam arayışına kadar olan astrobiyoloji araştırmaları kapsadığı bilgisinin altı çizildi.

Betül Kacar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada :"Çok güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Projemiz NASA'nın yeni oluşturduğu astrobiyoloji merkezlerinden biri olarak seçildi. Önümüzdeki 5 sene boyunca evrendeki yaşam arama çalışmalarına yön verecek 12 araştırma grubundan oluşan bir ekibi yöneteceğim." 'dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.