ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VAATTE KALMASIN

GÜNDEM 23.11.2020 - 16:41, Güncelleme: 23.11.2020 - 16:41 2573+ kez okundu.
 

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VAATTE KALMASIN

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı sendika binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Eğitimcilerin sorunlarını ve meslek kanunun beklentilerini vurgulayan Sarı şunları söyledi, “Kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylem eğitimdir. Eğitimde geriye düşenin ahlakta, adalette, merhamette, bilimde öne çıkması, teknolojide önde olması ve fark oluşturması mümkün değildir. Öğretmenlik, insanlığın en kadim ve önemli mesleklerinden biridir. Bunun için öğretmenlik meslek kanunu bir an önce çıkmalı, eğitimcilerin özlük ve mali hakları yönetmelik yönerge gibi kurallarla değil eğitimcilere ait bir kanunla düzenlenmelidir” Sarı açıklamasında, “Devlette ve özelde çalışan toplamda bir milyon ikiyüzbin öğretmen olduğunu vurgulayan SARI bu kadar geniş bir kitlenin mutlaka bir kanununun olması gerektiğini bunda geç kalındığını söyledi. SARI “Bizler Türkiye’nin bütün illerinden hep birlikte o iradeyi harekete geçirmek için sesleniyoruz: Meslek kanunumuzu istiyoruz, daha fazla beklemek istemiyoruz. Hem 11. Kalkınma planında hem de bakanlığın 2023 vizyonunda söz verilen bu kanunun bir an önce çıkmasını istiyoruz” dedi.
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı sendika binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Eğitimcilerin sorunlarını ve meslek kanunun beklentilerini vurgulayan Sarı şunları söyledi, “Kişiliğini inşa etmeye yönelik en büyük eylem eğitimdir. Eğitimde geriye düşenin ahlakta, adalette, merhamette, bilimde öne çıkması, teknolojide önde olması ve fark oluşturması mümkün değildir. Öğretmenlik, insanlığın en kadim ve önemli mesleklerinden biridir. Bunun için öğretmenlik meslek kanunu bir an önce çıkmalı, eğitimcilerin özlük ve mali hakları yönetmelik yönerge gibi kurallarla değil eğitimcilere ait bir kanunla düzenlenmelidir”

Sarı açıklamasında, “Devlette ve özelde çalışan toplamda bir milyon ikiyüzbin öğretmen olduğunu vurgulayan SARI bu kadar geniş bir kitlenin mutlaka bir kanununun olması gerektiğini bunda geç kalındığını söyledi. SARI “Bizler Türkiye’nin bütün illerinden hep birlikte o iradeyi harekete geçirmek için sesleniyoruz: Meslek kanunumuzu istiyoruz, daha fazla beklemek istemiyoruz. Hem 11. Kalkınma planında hem de bakanlığın 2023 vizyonunda söz verilen bu kanunun bir an önce çıkmasını istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.