Özel çocuklardan özel sergi

EĞİTİM 06.04.2021 - 17:26, Güncelleme: 06.04.2021 - 17:26 2973+ kez okundu.
 

Özel çocuklardan özel sergi

Giresun Valisi Enver Ünlü "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle Güre Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek, özel çocuklarla bir araya geldi.
Giresun Merkez Güre Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Vali Ünlü, okula gelişinde özel öğrenciler tarafından çiçekle karşıladı. Okulu fiziki mekanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Ünlü, özel çocukların okuduğu şiirleri keyifle dinlerken onlarla sıcak sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra beraberindekilerle birlikte özel çocukların el emeği çalışmalarından ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergiyi gezerek öğrenci ve öğretmenlerden bilgiler aldı. Vali Ünlü ve beraberindekiler tarafından ilgiyle gezilen sergide; Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu, Giresun Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören özel çocukların ortaya çıkardığı eser ve çalışmalar sergilendi. Otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğunun altını çizen Vali Ünlü, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede; “Farklılıklarımızla daha iyiye daha güzele ulaşacağız. Devlet olarak tüm özel gereksinimli bireylerimizin ve ailelerinin her zaman yanında oluyoruz. Sergilenen eserler, özel çocuklarımızın iyi bir eğitimle neleri başarabildiğini göstermesi bakımından mutluluk verici bir durum. Özel eğitim okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizin özel çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için titiz ve özverili bir çalışma sürdürdüklerini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bu vesileyle özel çocuklarımıza ve değerli ailelerine bir kez daha selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi. Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle velilerimiz de hazır bulundu.
Giresun Valisi Enver Ünlü "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle Güre Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ederek, özel çocuklarla bir araya geldi.

Giresun Merkez Güre Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Vali Ünlü, okula gelişinde özel öğrenciler tarafından çiçekle karşıladı.

Okulu fiziki mekanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Ünlü, özel çocukların okuduğu şiirleri keyifle dinlerken onlarla sıcak sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra beraberindekilerle birlikte özel çocukların el emeği çalışmalarından ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergiyi gezerek öğrenci ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

Vali Ünlü ve beraberindekiler tarafından ilgiyle gezilen sergide; Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu, Giresun Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Ali Haydar Emiroğlu Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim gören özel çocukların ortaya çıkardığı eser ve çalışmalar sergilendi.

Otizmin bir eksiklik değil farklılık olduğunun altını çizen Vali Ünlü, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede; “Farklılıklarımızla daha iyiye daha güzele ulaşacağız. Devlet olarak tüm özel gereksinimli bireylerimizin ve ailelerinin her zaman yanında oluyoruz. Sergilenen eserler, özel çocuklarımızın iyi bir eğitimle neleri başarabildiğini göstermesi bakımından mutluluk verici bir durum. Özel eğitim okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizin özel çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için titiz ve özverili bir çalışma sürdürdüklerini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bu vesileyle özel çocuklarımıza ve değerli ailelerine bir kez daha selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerle velilerimiz de hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.