SABİHA ÖZDEMİR ANAOKULU E-TWİNİNG PROJESİNİ BAŞLATTI

GÜNDEM 23.11.2020 - 14:45, Güncelleme: 23.11.2020 - 14:45 2335+ kez okundu.
 

SABİHA ÖZDEMİR ANAOKULU E-TWİNİNG PROJESİNİ BAŞLATTI

Bulancak Sabiha Özdemir Ana Okulu öğretmenlerinden aynı zamanda Giresun Tema İl Temsilcisi Ömrüm Uzun Yolcu okulda e Twining projesini başlattı.
Permakültür –Doğamızda var başlığındaki projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Erken çocukluk döneminde çevre eğitimini önemi iki boyutta tartışılmaktadır. Birincisi doğa eğitimi olup çocukların bilişsel- fiziksel -sosyal ve duygusal alanlarda gelişimi ve öğrenmesine olumlu etkisidir. İkinci ise çocukların çevre ve doğa ile ilgili konuları hissederek, görerek, yaşayarak, deneyimleyerek geliştirecekleri tutum ve davranışların kalıcı olmasına imkan tanıyıp, kaliteli zaman geçirmesidir. Ancak bugün erken çocukluk dönemindeki çocuklar, doğal çevresi ile bir bağlantısı olmadan, hatta dışarıya çıkmadan, giderek daha şehirleşen ve sanayileşen bir ortamda büyüyor. Trafik, kirlilik, nüfus yoğunluğu ve diğer riskler nedeni ile ev ve alışveriş merkezleri dışında çevresini bilmeyen nesiller büyüyor. Bu noktada erken çocukluk döneminde çevre eğitimi bir kez daha ortaya çıkmış ve bu proje okul öncesi çağ grubumuzdaki öğrencilerin doğa ile daha fazla bağlantı kurmaları planlandı.   Haber: Erol Küçük
Bulancak Sabiha Özdemir Ana Okulu öğretmenlerinden aynı zamanda Giresun Tema İl Temsilcisi Ömrüm Uzun Yolcu okulda e Twining projesini başlattı.

Permakültür –Doğamızda var başlığındaki projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Erken çocukluk döneminde çevre eğitimini önemi iki boyutta tartışılmaktadır. Birincisi doğa eğitimi olup çocukların bilişsel- fiziksel -sosyal ve duygusal alanlarda gelişimi ve öğrenmesine olumlu etkisidir. İkinci ise çocukların çevre ve doğa ile ilgili konuları hissederek, görerek, yaşayarak, deneyimleyerek geliştirecekleri tutum ve davranışların kalıcı olmasına imkan tanıyıp, kaliteli zaman geçirmesidir. Ancak bugün erken çocukluk dönemindeki çocuklar, doğal çevresi ile bir bağlantısı olmadan, hatta dışarıya çıkmadan, giderek daha şehirleşen ve sanayileşen bir ortamda büyüyor. Trafik, kirlilik, nüfus yoğunluğu ve diğer riskler nedeni ile ev ve alışveriş merkezleri dışında çevresini bilmeyen nesiller büyüyor. Bu noktada erken çocukluk döneminde çevre eğitimi bir kez daha ortaya çıkmış ve bu proje okul öncesi çağ grubumuzdaki öğrencilerin doğa ile daha fazla bağlantı kurmaları planlandı.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.