Sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

SAĞLIK 14.01.2021 - 12:17, Güncelleme: 14.01.2021 - 17:41 3872+ kez okundu.
 

Sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

Çin menşeli CoronaVac isimli aşı için acil kullanım izni verilmesinin ardından Türkiye’de ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerin yapılan aşı Bulancak’ta da ilk olarak sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.
14 Ocak 2021 Perşembe günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak vurulmaya başlanan aşı için sağlık çalışanları kayıtları yaptırarak aşılarını oldular. Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bulancak Devlet Hastanesinde sağlıkçılara yapılan aşılar devam gün boyu devam etti. Bulancak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Korkmaz, 5 gün içinde sağlık çalışanlarının aşılanmasının tamamlanacağını ardından da 65 yaş üstü ve birden çok konik rahatsızlığı bulunan hastalara aşıların yapılacağını söyledi. Devlet Hastanesinde oluşturulan ayrı bir birimde 6 aşı odası, 6 hemşire v 1 görevli doktor bulunuyor. Bulancak Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hanife Sarıkaya Genç tarafından koordine edilen aşı birimi tarafından hastanede ilk aşı Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Korkmaz’a yapıldı. Daha sonra sırayla sağlık çalışanları aşıları vurulmaya devam etti. CoronaVac aşısı olan Anestezi Teknisyeni Yasemin Genç Tirsi, gazetemize yapığı açıklamada, “Sağlık çalışanı olarak aşımı oldum. Çok mutluyum bu imkanlar bize sunulduğu için ve herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Çünkü normalleşmenin yolu aşı olmak. Bizi normal hayatımıza döndürecek tek şey bağışıklık ve aşı” dedi.   Haber: Erol Küçük
Çin menşeli CoronaVac isimli aşı için acil kullanım izni verilmesinin ardından Türkiye’de ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerin yapılan aşı Bulancak’ta da ilk olarak sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.

14 Ocak 2021 Perşembe günü tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak vurulmaya başlanan aşı için sağlık çalışanları kayıtları yaptırarak aşılarını oldular.

Bulancak İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bulancak Devlet Hastanesinde sağlıkçılara yapılan aşılar devam gün boyu devam etti.

Bulancak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mehmet Korkmaz, 5 gün içinde sağlık çalışanlarının aşılanmasının tamamlanacağını ardından da 65 yaş üstü ve birden çok konik rahatsızlığı bulunan hastalara aşıların yapılacağını söyledi.

Devlet Hastanesinde oluşturulan ayrı bir birimde 6 aşı odası, 6 hemşire v 1 görevli doktor bulunuyor. Bulancak Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hanife Sarıkaya Genç tarafından koordine edilen aşı birimi tarafından hastanede ilk aşı Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Korkmaz’a yapıldı. Daha sonra sırayla sağlık çalışanları aşıları vurulmaya devam etti.

CoronaVac aşısı olan Anestezi Teknisyeni Yasemin Genç Tirsi, gazetemize yapığı açıklamada, “Sağlık çalışanı olarak aşımı oldum. Çok mutluyum bu imkanlar bize sunulduğu için ve herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Çünkü normalleşmenin yolu aşı olmak. Bizi normal hayatımıza döndürecek tek şey bağışıklık ve aşı” dedi.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.