TDT "Sihirli Lamba" adlı çocuk oyununu sahneleyecek!

SANAT (AA) - Anadolu Ajansı | 09.01.2024 - 13:59, Güncelleme: 09.01.2024 - 14:29 20252+ kez okundu.
 

TDT "Sihirli Lamba" adlı çocuk oyununu sahneleyecek!

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Sihirli Lamba" adlı oyunu küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.
Cengiz Özek'in yazıp yönettiği, Gürkan Erarslan'ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunun dekor tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Nihat Bahar, kukla tasarım ve yapımını ise Cengiz Özek yaptı. Gürkan Erarslan, Durulcan Yaman, Eser Cebecioğlu, Deha Beşyıldız, Gülşah Canbakal, Güliz Oktar Altay'ın rol aldığı oyunun konusu ise şöyle: "Hacivat, Karagöz'e bakım yapıp temizleyip parlatması için getirdiği lambayı temizlerken bir anda ortaya bir cin çıkar. Cin Karagöz'e üç dilek hakkı sunar ve istediği her şeyi yerine getireceğini söyler. Ancak Karagöz bu üç dilek hakkını garip ve bir o kadar da gereksiz isteklere harcar. Aklına gelmeyen şeyin ise üç dilek hakkı sonrası cüce kalması ve sihirli lambasını kaybetmesinin oyunun seyrini değiştirmesidir. Zavallı Karagöz, maceralarla dolu rengarenk bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karga, kurbağa, yılan, köstebek, fare, leylek, Karagöz'e eşlik eder. Eline geçen bu güzel fırsatları boşa kullanmış gibi olsa da Karagöz kıssadan hisse çıkararak oyunun sonunda bizleri şaşırtıyor ve dostluğun her şey den daha kıymetli olduğunu gösteriyor. Bakalım Karagöz sihirli lambasını bulup, cücelikten kurtulabilecek mi?" Oyun, 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 11.00 ve 13.00'de, 28 Ocak'ta ise saat 13.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.  
Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Sihirli Lamba" adlı oyunu küçük izleyicilerin beğenisine sunacak.

Cengiz Özek'in yazıp yönettiği, Gürkan Erarslan'ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunun dekor tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Nihat Bahar, kukla tasarım ve yapımını ise Cengiz Özek yaptı.

Gürkan Erarslan, Durulcan Yaman, Eser Cebecioğlu, Deha Beşyıldız, Gülşah Canbakal, Güliz Oktar Altay'ın rol aldığı oyunun konusu ise şöyle:

"Hacivat, Karagöz'e bakım yapıp temizleyip parlatması için getirdiği lambayı temizlerken bir anda ortaya bir cin çıkar. Cin Karagöz'e üç dilek hakkı sunar ve istediği her şeyi yerine getireceğini söyler. Ancak Karagöz bu üç dilek hakkını garip ve bir o kadar da gereksiz isteklere harcar. Aklına gelmeyen şeyin ise üç dilek hakkı sonrası cüce kalması ve sihirli lambasını kaybetmesinin oyunun seyrini değiştirmesidir. Zavallı Karagöz, maceralarla dolu rengarenk bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukta karga, kurbağa, yılan, köstebek, fare, leylek, Karagöz'e eşlik eder. Eline geçen bu güzel fırsatları boşa kullanmış gibi olsa da Karagöz kıssadan hisse çıkararak oyunun sonunda bizleri şaşırtıyor ve dostluğun her şey den daha kıymetli olduğunu gösteriyor. Bakalım Karagöz sihirli lambasını bulup, cücelikten kurtulabilecek mi?"

Oyun, 10 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 11.00 ve 13.00'de, 28 Ocak'ta ise saat 13.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde beğeniye sunulacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.