Tığlı’dan Bakan Karaismailoğlu’na yol sorusu!

SİYASET 04.03.2021 - 17:59, Güncelleme: 04.03.2021 - 17:59 3872+ kez okundu.
 

Tığlı’dan Bakan Karaismailoğlu’na yol sorusu!

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, bu defa Gölova Çamoluk yolunu gündeme getirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na projesi 2014 yılında onaylanan yolun unutulduğunu hatırlatan Tığlı, ‘AKP’nin bitmeyen yol hikayelerinden’ biri dedi. 2008 yılında Cahit Turhan’ın, Karayolları Genel Müdürlüğü döneminden başlayarak verilen sözlerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yürüttüğü dönemde de hayata geçirilmediğini söyleyen Necati Tığlı “Hazine garantili yol, köprü olmayınca seçim dönemlerinde bir vaat olarak tozlu raflardaki yerini alan projelerden biri olarak kalıyor. Projesi için parasını veriyorsun, yıllar geçiyor bir türlü ihalesini gerçekleştirmiyorsun. O dönemki teknoloji ile bugün arasında muhakkak ki bir gelişme yaşandı yol standartları geliştirildi. Belki bu yol için yeni bir proje ihalesi yapılması gerekecek. Yapılan onaylanan proje çöpe gidecek belki de. AKP bu hikâyeyi anlatmaya başladığında doğan çocuklar şimdi liseye başlayacak, daha kaç firmaya para kazandıracaksınız ki vatandaşımız bu hizmete kavuşsun. Uzaya gitmeden evvel,13 yıldır söz verip insanca bir ulaşım standardına kavuşturamadığın yolu bir onar. Burada yaşayan vatandaşlarımızda bu yollar, tüneller, viyadükler için vergi veriyor, bin kilometre ötedeki görmediği, geçmediği, kullanmadığı hazine garantili yol, köprü, otoban, havalimanının parasını tıkır tıkır ödüyor, 30 kilometrelik bir yolun insanca bir ulaşım imkanına kavuşturulması için 13 yıldır neden bekletiliyor? Çünkü burada yandaşına arzu ettiği oranda bir rant yok, hazine geçiş garantili yol değil, her seçim öncesi propaganda malzemesi olarak kullanılma garantisi olan bir projedir” dedi.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, bu defa Gölova Çamoluk yolunu gündeme getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na projesi 2014 yılında onaylanan yolun unutulduğunu hatırlatan Tığlı, ‘AKP’nin bitmeyen yol hikayelerinden’ biri dedi.

2008 yılında Cahit Turhan’ın, Karayolları Genel Müdürlüğü döneminden başlayarak verilen sözlerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yürüttüğü dönemde de hayata geçirilmediğini söyleyen Necati Tığlı “Hazine garantili yol, köprü olmayınca seçim dönemlerinde bir vaat olarak tozlu raflardaki yerini alan projelerden biri olarak kalıyor. Projesi için parasını veriyorsun, yıllar geçiyor bir türlü ihalesini gerçekleştirmiyorsun. O dönemki teknoloji ile bugün arasında muhakkak ki bir gelişme yaşandı yol standartları geliştirildi. Belki bu yol için yeni bir proje ihalesi yapılması gerekecek. Yapılan onaylanan proje çöpe gidecek belki de. AKP bu hikâyeyi anlatmaya başladığında doğan çocuklar şimdi liseye başlayacak, daha kaç firmaya para kazandıracaksınız ki vatandaşımız bu hizmete kavuşsun. Uzaya gitmeden evvel,13 yıldır söz verip insanca bir ulaşım standardına kavuşturamadığın yolu bir onar. Burada yaşayan vatandaşlarımızda bu yollar, tüneller, viyadükler için vergi veriyor, bin kilometre ötedeki görmediği, geçmediği, kullanmadığı hazine garantili yol, köprü, otoban, havalimanının parasını tıkır tıkır ödüyor, 30 kilometrelik bir yolun insanca bir ulaşım imkanına kavuşturulması için 13 yıldır neden bekletiliyor? Çünkü burada yandaşına arzu ettiği oranda bir rant yok, hazine geçiş garantili yol değil, her seçim öncesi propaganda malzemesi olarak kullanılma garantisi olan bir projedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.