Ünlü şeften 'sözde gurmeler'e sert tepki!

KÜLTÜR 24.03.2021 - 18:15, Güncelleme: 24.03.2021 - 18:15 4099+ kez okundu.
 

Ünlü şeften 'sözde gurmeler'e sert tepki!

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, hayatı boyunca bir restoranda şef ya da işletmeci olarak görev yapmayanların sosyal medyada gastronomiyi yozlaştırdıklarını öne sürdü.
GAZİANTEP (İGFA)- Sosyal medyada beğeni almak için gurme gibi davranan, ancak bu alanda hiçbir yetkinliği olmayan kişilere tepki ünlü şeften geldi. Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, sözde gurmelerin gastronomiye büyük zarar verdiğini söyledi. "Bizim sektörümüzle ilgili sosyal medyada kendini  gurme olarak tanıtan yüzlerce kişi var" diyen Öztan, "Bunların büyük çoğunluğu hayatları boyunca hiçbir restoranda şef veya işletmeci olarak çalışmamış. Ancak, 'Benim damak tadım iyidir' diyerek ahkam kesiyorlar. Kendi tanıtımlarını yapmak için gastronomiyi alet ediyor. Bu hayatını bu mesleğe vermiş ustalara büyük bir haksızlık olduğu gibi gastronomi için de büyük tehlikedir, zarardır" diye konuştu. BİR USTAYI ANCAK BAŞKA USTA ELEŞTİREBİLİR Sözde gurmelere olan tepkisini sert bir dille ifade eden Şef Tahir Tekin Öztan, söz konusu kişilerin hangi yemekler nerede yenilebilir tavsiye edebileceğini ancak asla eleştirme hadsizliğini yapamayacağını söyledi. "Lezzet tutkunları sosyal medyada kendini gurme olarak tanıtanları iyi araştırsın" diyen Öztan, "Bu kişiler şef mi, işletmeci mi? Daha önce nerede çalışmışlar, neler yapmışlar? Bunları bilerek takip etsinler. Sosyal medyada tıklanma uğruna kimse gastronomiyi yozlaştıramaz" dedi.
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, hayatı boyunca bir restoranda şef ya da işletmeci olarak görev yapmayanların sosyal medyada gastronomiyi yozlaştırdıklarını öne sürdü.
GAZİANTEP (İGFA)- Sosyal medyada beğeni almak için gurme gibi davranan, ancak bu alanda hiçbir yetkinliği olmayan kişilere tepki ünlü şeften geldi. Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, sözde gurmelerin gastronomiye büyük zarar verdiğini söyledi. "Bizim sektörümüzle ilgili sosyal medyada kendini  gurme olarak tanıtan yüzlerce kişi var" diyen Öztan, "Bunların büyük çoğunluğu hayatları boyunca hiçbir restoranda şef veya işletmeci olarak çalışmamış. Ancak, 'Benim damak tadım iyidir' diyerek ahkam kesiyorlar. Kendi tanıtımlarını yapmak için gastronomiyi alet ediyor. Bu hayatını bu mesleğe vermiş ustalara büyük bir haksızlık olduğu gibi gastronomi için de büyük tehlikedir, zarardır" diye konuştu. BİR USTAYI ANCAK BAŞKA USTA ELEŞTİREBİLİR

Sözde gurmelere olan tepkisini sert bir dille ifade eden Şef Tahir Tekin Öztan, söz konusu kişilerin hangi yemekler nerede yenilebilir tavsiye edebileceğini ancak asla eleştirme hadsizliğini yapamayacağını söyledi. "Lezzet tutkunları sosyal medyada kendini gurme olarak tanıtanları iyi araştırsın" diyen Öztan, "Bu kişiler şef mi, işletmeci mi? Daha önce nerede çalışmışlar, neler yapmışlar? Bunları bilerek takip etsinler. Sosyal medyada tıklanma uğruna kimse gastronomiyi yozlaştıramaz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.