‘VATAN İÇİN CAN ALINIR, CAN VERİLİR’

GÜNDEM 03.12.2020 - 17:00, Güncelleme: 03.12.2020 - 17:00 3491+ kez okundu.
 

‘VATAN İÇİN CAN ALINIR, CAN VERİLİR’

İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği (BAYGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Tahmaz, Birgün gazetesi yazarı Nazım Alpman’ın kendi köşesinde yayınladığı ve Osman Ağa ile ilgili bölümünde yanlış bilgilerle donatılmış yazısını tarih bilgisinden yoksun kaleme alınmış bir yazı olarak değerlendirmede bulundu.
Baygider  Başkanı Tülay Tahmaz yaptığı açıklamada; “Topal Osman Ağa ‘Vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşunu’ diyerek yola çıkmış milli kahramandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvendiği silah arkadaşı ve yaveridir” dedi. Başkan Tahmaz’ın yaptığı açıklama şe şekilde; “Bu ülke de Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı ve Milli Mücadele Kahramanı Osman Ağa düşmanlığı yapmak olsa olsa şer güçlerin değirmenine su taşımaktan öteye geçmez. Osman Ağa düşmanlığı yapmak isteyen ve yanlış bilgilerle donatılan bu kara zihniyetin bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Tarih yalan söylemez. Tarihi yalan söyleyenler utansın. Atatürk ve onun silah arkadaşları Osman Ağa ve Giresun Uşakları Cumhuriyetin ta kendisidir. Artık bugün Milletçe şunu daha iyi anlıyoruz ki; Topal Osman Ağa'dan yarım kalan işimiz var. Topal Osman Ağa ‘Vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşunu’ diyerek yola çıkmış milli kahramandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvendiği silah arkadaşı ve yaveridir. Söz konusu ülkenin bekasıysa; Vatan için can alınır, can verilir. Osman Ağa Vatanı için can alıp can vermiş bir kahramandır. Ruhu şad, mekanı cennet, kabri nur bahçeleri olsun”   Haber: Erol Küçük  
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği (BAYGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Tahmaz, Birgün gazetesi yazarı Nazım Alpman’ın kendi köşesinde yayınladığı ve Osman Ağa ile ilgili bölümünde yanlış bilgilerle donatılmış yazısını tarih bilgisinden yoksun kaleme alınmış bir yazı olarak değerlendirmede bulundu.

Baygider  Başkanı Tülay Tahmaz yaptığı açıklamada; “Topal Osman Ağa ‘Vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşunu’ diyerek yola çıkmış milli kahramandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvendiği silah arkadaşı ve yaveridir” dedi.

Başkan Tahmaz’ın yaptığı açıklama şe şekilde; “Bu ülke de Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı, Atatürk düşmanlığı ve Milli Mücadele Kahramanı Osman Ağa düşmanlığı yapmak olsa olsa şer güçlerin değirmenine su taşımaktan öteye geçmez. Osman Ağa düşmanlığı yapmak isteyen ve yanlış bilgilerle donatılan bu kara zihniyetin bir zihniyet devrimine ihtiyacı var. Tarih yalan söylemez. Tarihi yalan söyleyenler utansın. Atatürk ve onun silah arkadaşları Osman Ağa ve Giresun Uşakları Cumhuriyetin ta kendisidir. Artık bugün Milletçe şunu daha iyi anlıyoruz ki; Topal Osman Ağa'dan yarım kalan işimiz var. Topal Osman Ağa ‘Vatanın ha ekmeğini yemişim ha uğruna kurşunu’ diyerek yola çıkmış milli kahramandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en güvendiği silah arkadaşı ve yaveridir. Söz konusu ülkenin bekasıysa; Vatan için can alınır, can verilir. Osman Ağa Vatanı için can alıp can vermiş bir kahramandır. Ruhu şad, mekanı cennet, kabri nur bahçeleri olsun”

 

Haber: Erol Küçük

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.