‘Vefa borcumuzu yerine getiriyoruz’

GÜNDEM 03.03.2021 - 18:10, Güncelleme: 03.03.2021 - 18:10 3015+ kez okundu.
 

‘Vefa borcumuzu yerine getiriyoruz’

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Ankara'nın Haymana ilçesinde yapılacak olan ve içerisinde Milli Mücadele Kahramanı Hüseyin Avni Alparslan'ın mezarının yer alacağı "Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanı"nın 30 Ağustos'ta tamamlanmasının planlandığını bildirdi.
Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'un yetiştirdiği Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın, Haymana'da yer alan mezarının çevresinin şehitlik ve tören alanı olarak düzenlenmesine ilişkin projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanmasının planlandığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti: "Vefa borcumuzu yerine getirmek ve aziz hatırasını gelecek kuşaklara aktarmak için Hüseyin Avni Alparslan'nın mezarının bulunduğu Haymana Büyük Cami bahçesinin şehitlik olarak düzenlemesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanı ve Milli Parklar Genel Müdürü ile daha önce görüşmelerimiz olmuş, bu alana şehitlik yapılması ve 2021 yılında tamamlanması kararı alındığı müjdesini Giresunlu hemşehrilerimizle paylaşmıştım. Sürecin yakın takipçisi olarak yine yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalar hızlandırılmış ve yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Böylelikle daha önce planladığımız gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın coşkusunu yaşadığımız, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı olan bir günde, 30 Ağustos 2021 tarihinde, Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanı'nın açılışını inşallah gerçekleştireceğiz." Öztürk, şehitlerin aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Onlar için ne yapsak azdır. Hüseyin Avni Alparslan gibi bir kahramanımız için böyle bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum ve tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı bir kez daha şükranla ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.
AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Ankara'nın Haymana ilçesinde yapılacak olan ve içerisinde Milli Mücadele Kahramanı Hüseyin Avni Alparslan'ın mezarının yer alacağı "Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanı"nın 30 Ağustos'ta tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'un yetiştirdiği Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan'ın, Haymana'da yer alan mezarının çevresinin şehitlik ve tören alanı olarak düzenlenmesine ilişkin projenin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın hızlı bir şekilde tamamlanmasının planlandığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Vefa borcumuzu yerine getirmek ve aziz hatırasını gelecek kuşaklara aktarmak için Hüseyin Avni Alparslan'nın mezarının bulunduğu Haymana Büyük Cami bahçesinin şehitlik olarak düzenlemesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanı ve Milli Parklar Genel Müdürü ile daha önce görüşmelerimiz olmuş, bu alana şehitlik yapılması ve 2021 yılında tamamlanması kararı alındığı müjdesini Giresunlu hemşehrilerimizle paylaşmıştım. Sürecin yakın takipçisi olarak yine yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalar hızlandırılmış ve yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. Böylelikle daha önce planladığımız gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın coşkusunu yaşadığımız, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılı olan bir günde, 30 Ağustos 2021 tarihinde, Haymana Merkez Şehitlik ve Tören Alanı'nın açılışını inşallah gerçekleştireceğiz."

Öztürk, şehitlerin aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Onlar için ne yapsak azdır. Hüseyin Avni Alparslan gibi bir kahramanımız için böyle bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum ve tüm şehitlerimizi, kahramanlarımızı bir kez daha şükranla ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.