Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BÜTÜN DÜNYA 2021 YILINA UMUTLA GİRİYOR

Başladığı günden beri üzerimizde kara bulut gibi gezen 2020, ardı arkası kesilmeyen olaylarla hepimizi canından bezdirdi. Haliyle bu yıldan umudu kesenler, 2021'i değişim, yenilik yılı olarak kucaklamayı umuyorlar. Koronavirüs pandemisi, ekonomiden turizme; eğitim sektöründen eğlence sektörüne kadar hayatımıza dokunan her alanda kendinden söz ettirdi. Belirsizliğin hat safhada olduğu, tüm planların suya düştüğü bu dönemde; bilim, teknoloji ve toplumlar arası yardımlaşma biraz olsun bizi sevindirdi. Binlerce insanın ölümüne neden oldu, olmaya da devam ediyor. Doğa, hayvanlar ve toplum üzerindeki yıkıcı hasarlarıyla, Avustralya'daki bitmek bilmeyen yangın faciaları, 2020'nin itibarını pek de düzeltemedi. İnsanlık olarak doğaya ve hayvanlara duyarlı, iklim değişikliği kavramına farkındalık yaratmış bir 2021 görebilecek miyiz? 2020'nin başında aldığımız en yürek burkan kayıplardan biriydi. Hayat devam etmek zorunda ve insanoğlu "zaman" ilacını kullanarak her şeye alışmaya programlanmış. Ama biz insanlar gerçekten hayatın değerini biraz olsun öğrenebildik mi? Yoksa 2021'de yine değer olgumuz kaybedince mi ortaya çıkacak? Tek kullanımlık maskeler, eldivenler ve plastik dezenfektanlar bizi COVID-19'a karşı ayakta tutuyor. Ama bu korumanın karşısında kendi üstümüze düşeni yapamamışız. Bizim duyarsızlığımızın ve belki de umursamazlığımızın acısını, bizim de bir parçası olduğumuz dünyamız, doğamız, denizlerimiz ve dostlarımız olan hayvanlar çekiyor. İşte 2021 bunun için bir değişim yılı olacak mı? Etrafımızda olup bitenlerin farkına varmak için güzel bir fırsat olsa gerek! Aynı evde ilk defa bu kadar uzun süre kalan çiftler, birbirlerinin hiç bilmedikleri yönlerini ortaya çıkardılar. Haliyle bu kadar gerçeği kaldıramayan eşler de boşanmaya doğru gitti. 2021 daha sağlıklı kararlar verdiğimiz, etkili iletişim.2021'de devrim niteliğindeki bu uzay yolculuğunun ve uzay bilimindeki gelişmelerin devamını görmeyi umuyoruz! Her şeyden önce bu dönem bize düşünme, sorgulama ve kendimizle vakit geçirme olanağı verdi.  Sorularımız var. Olmalı da... İşte o zaman farkındalık ve değişim gelecek! 2021'de bizi çok güzel şeyler bekliyor. Sen adım at ki, diğerlerine örnek ol. Sen iyi ol ki, etrafına güzellik saç. Tüm insanlığa 2021 yılı hayırlı uğurlu olsun. Güzellikler getirsin...
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2020 - Pazartesi
Erol KÜÇÜK

BÜTÜN DÜNYA 2021 YILINA UMUTLA GİRİYOR

Başladığı günden beri üzerimizde kara bulut gibi gezen 2020, ardı arkası kesilmeyen olaylarla hepimizi canından bezdirdi. Haliyle bu yıldan umudu kesenler, 2021'i değişim, yenilik yılı olarak kucaklamayı umuyorlar.

Koronavirüs pandemisi, ekonomiden turizme; eğitim sektöründen eğlence sektörüne kadar hayatımıza dokunan her alanda kendinden söz ettirdi. Belirsizliğin hat safhada olduğu, tüm planların suya düştüğü bu dönemde; bilim, teknoloji ve toplumlar arası yardımlaşma biraz olsun bizi sevindirdi. Binlerce insanın ölümüne neden oldu, olmaya da devam ediyor.

Doğa, hayvanlar ve toplum üzerindeki yıkıcı hasarlarıyla, Avustralya'daki bitmek bilmeyen yangın faciaları, 2020'nin itibarını pek de düzeltemedi. İnsanlık olarak doğaya ve hayvanlara duyarlı, iklim değişikliği kavramına farkındalık yaratmış bir 2021 görebilecek miyiz?

2020'nin başında aldığımız en yürek burkan kayıplardan biriydi. Hayat devam etmek zorunda ve insanoğlu "zaman" ilacını kullanarak her şeye alışmaya programlanmış. Ama biz insanlar gerçekten hayatın değerini biraz olsun öğrenebildik mi? Yoksa 2021'de yine değer olgumuz kaybedince mi ortaya çıkacak?

Tek kullanımlık maskeler, eldivenler ve plastik dezenfektanlar bizi COVID-19'a karşı ayakta tutuyor. Ama bu korumanın karşısında kendi üstümüze düşeni yapamamışız. Bizim duyarsızlığımızın ve belki de umursamazlığımızın acısını, bizim de bir parçası olduğumuz dünyamız, doğamız, denizlerimiz ve dostlarımız olan hayvanlar çekiyor. İşte 2021 bunun için bir değişim yılı olacak mı? Etrafımızda olup bitenlerin farkına varmak için güzel bir fırsat olsa gerek! Aynı evde ilk defa bu kadar uzun süre kalan çiftler, birbirlerinin hiç bilmedikleri yönlerini ortaya çıkardılar. Haliyle bu kadar gerçeği kaldıramayan eşler de boşanmaya doğru gitti. 2021 daha sağlıklı kararlar verdiğimiz, etkili iletişim.2021'de devrim niteliğindeki bu uzay yolculuğunun ve uzay bilimindeki gelişmelerin devamını görmeyi umuyoruz! Her şeyden önce bu dönem bize düşünme, sorgulama ve kendimizle vakit geçirme olanağı verdi.  Sorularımız var. Olmalı da... İşte o zaman farkındalık ve değişim gelecek!

2021'de bizi çok güzel şeyler bekliyor. Sen adım at ki, diğerlerine örnek ol. Sen iyi ol ki, etrafına güzellik saç. Tüm insanlığa 2021 yılı hayırlı uğurlu olsun. Güzellikler getirsin...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.