Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Gribin başı sağ olsun

Allah gani gani rahmet eylesin, geride kalan yetim covidlere de baş sağlığı dileriz. Şimdi bu da ne diyorsunuz değil mi? Bir hastalık çıktı veya virüs ortaya salındı ve insanoğlunun(yaratıldığı andan itibaren) var olduğu günden beri en ölümcül virüs olan grip 2020 Ocak ayından beri kayıp oldu. En ölümcül derken, ağır hastalığı olan gribe yakalandığında öldürücü olan bu virüs iyi saatlere karıştı. Yani adı sanı duyulmaz oldu. İnsanın Dünya’ya geldiği günden bu yana yanı başımızda olan grip virüsü, birden sırra kadem bastı ve arayan soran onca insana rağmen bir türlü bulunamıyor. Koskoca bilim adamları, doktorlar(hepsi değil tabii), araştırmacılar, viriglolar(virüs bilimci) hastalık uzmanları, Bill Gates ve avaneleri döne döne grip olan var mı yok mu, diye araya araya pervane oldular ama nafile. Yok yok yahu anasını sattığım gribi, başına bir şey geldi mi acaba? Yoksa gazetelere falan ilan mı versek kayıp olduğuna dair? Kolay değil öyle; sen nerede ise 1 milyon yıl önce insanoğlu ile Dünya’ya adım at, bu kadar zaman içinde 150milyar insanın geldiği ve öldüğü bu alemde, en öldürücü virüs olarak 10 milyarın üstünde insanının hayatını sona erdir, ilacın olmasın, aşın olmasın, tedavin ancak evde yatarak olsun, seni yok edecek hiçbir tıbbi silah yok ama sen, Ocak ayı der demez, ortadan sıvış ve yerini kimsenin bilmediği bir garibana bırak. Olacak şey değil hani? Yerin yurdun belli idi, seni kimler aldı bizden ve başına ne geldi bilmiyoruz. Birisi kaçırıp boğazını mı kesti, seni kurşun manyağı mı yaptı, rubailer alıp ıssız bir yerde canını mı aldı, araba mı çarptı, mavi balina oyunu oynayıp intihar mı ettin, ödeyemediğin borçların için haciz mi yedin, kardeşlerinle miras mı paylaşamadın da onlar seni, parçalayıp, beton dökerek bilinmez bir yere mi attı, geride kalanların her gün ağıt yakıyor, Allah aşkına bir ses ver, bir nefes ver de nerede olduğunu bilelim. Yer yarıldı sanki içine girdi bu grip! Perişan etti bizi giderayak, nasıl yapacağı, ne edeceğini de bilmiyoruz. Bilende yok şimdilik. Kocaya kaçtı desem, erkek mi, hatun mu o nu da bilmiyoruz ki kaçtı desem. Yoksa şu tv dizilerinde gözü paradan başkasını görmeyenler gibi kendini birisine yamadı mı acaba? Eyyy gözü ela, kaşı ok, dudağı al, yanakları bal gribim, geldiysen üç kere masaya vur!                   
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Gribin başı sağ olsun

Allah gani gani rahmet eylesin, geride kalan yetim covidlere de baş sağlığı dileriz. Şimdi bu da ne diyorsunuz değil mi? Bir hastalık çıktı veya virüs ortaya salındı ve insanoğlunun(yaratıldığı andan itibaren) var olduğu günden beri en ölümcül virüs olan grip 2020 Ocak ayından beri kayıp oldu. En ölümcül derken, ağır hastalığı olan gribe yakalandığında öldürücü olan bu virüs iyi saatlere karıştı. Yani adı sanı duyulmaz oldu. İnsanın Dünya’ya geldiği günden bu yana yanı başımızda olan grip virüsü, birden sırra kadem bastı ve arayan soran onca insana rağmen bir türlü bulunamıyor. Koskoca bilim adamları, doktorlar(hepsi değil tabii), araştırmacılar, viriglolar(virüs bilimci) hastalık uzmanları, Bill Gates ve avaneleri döne döne grip olan var mı yok mu, diye araya araya pervane oldular ama nafile.

Yok yok yahu anasını sattığım gribi, başına bir şey geldi mi acaba? Yoksa gazetelere falan ilan mı versek kayıp olduğuna dair?

Kolay değil öyle; sen nerede ise 1 milyon yıl önce insanoğlu ile Dünya’ya adım at, bu kadar zaman içinde 150milyar insanın geldiği ve öldüğü bu alemde, en öldürücü virüs olarak 10 milyarın üstünde insanının hayatını sona erdir, ilacın olmasın, aşın olmasın, tedavin ancak evde yatarak olsun, seni yok edecek hiçbir tıbbi silah yok ama sen, Ocak ayı der demez, ortadan sıvış ve yerini kimsenin bilmediği bir garibana bırak. Olacak şey değil hani? Yerin yurdun belli idi, seni kimler aldı bizden ve başına ne geldi bilmiyoruz. Birisi kaçırıp boğazını mı kesti, seni kurşun manyağı mı yaptı, rubailer alıp ıssız bir yerde canını mı aldı, araba mı çarptı, mavi balina oyunu oynayıp intihar mı ettin, ödeyemediğin borçların için haciz mi yedin, kardeşlerinle miras mı paylaşamadın da onlar seni, parçalayıp, beton dökerek bilinmez bir yere mi attı, geride kalanların her gün ağıt yakıyor, Allah aşkına bir ses ver, bir nefes ver de nerede olduğunu bilelim.

Yer yarıldı sanki içine girdi bu grip! Perişan etti bizi giderayak, nasıl yapacağı, ne edeceğini de bilmiyoruz. Bilende yok şimdilik. Kocaya kaçtı desem, erkek mi, hatun mu o nu da bilmiyoruz ki kaçtı desem.

Yoksa şu tv dizilerinde gözü paradan başkasını görmeyenler gibi kendini birisine yamadı mı acaba?

Eyyy gözü ela, kaşı ok, dudağı al, yanakları bal gribim, geldiysen üç kere masaya vur!                   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.