Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Hop hop oynayalım top!

Salgın var diye vatandaş evden dışarı adım atamayacak amma velakin, topçular hafta sonu rahatlıkla toplarını oynayacak. Bizde eve onları seyredip mutlu ve huzurlu olacağız. Onlar top oynadığı için yasaklara takılmayacak, ancak aylık 2bin, 2.500liraya talim edenler, virüs yayılmasın, diye evde bir kedi gibi tüneyecek ve salgının geçmesi için Allah’a dua edecek. Sonra da onca borç ile karşı karşıya kalacak ve öderken nasıl yapsam diye kara kara düşünecek. Olmadı ve bu kez hiçte olmayacak gibi. Adam top oynadığı için(süper lig ve altındaki liglerde)hepsi parayı almasa da, hem dışarı da olacak, hem keyif yapacak, hem de para alacak. İşi gücü kısıtlanmış esnaf, işçi, emekli, dükkan sahibi de bunları seyrederek mutlu olacak? İyi madem bizde 6-7 kişi birer takım kuralım ve hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri maç yapalım bari. Nasılsa topçulara serbest, halı saha ve Bulancak ek sahada ter atalım ve doya doya oynayalım. Gerçi halı saha filan kapalı ama ek saha bu işimizi görür. Soran olursa da, “top oynayanlara yasak yok” der işin içinden çıkarız. Daha önceden de yazdım. Bu sağlık bilim kurulu içinde ekonomiden anlayan tek bir kişi olmayınca, küresel şeytanların bilim kurulunun içindeki adamları her yer kapansın, diye pantolonlarını yırtıyor. Onlara uyan hükümette, yangına körükle gidiyor. Bu kez olmadı diyelim de; işin aslı astarı çok pahalıya mal olacak gibi duruyor. Ha unuttum ayda 300bin-400bin para alan topçular sıkıntı çekmesin, diye hafta sonu onlara yasak yok ama 3-5 kuruş kazanacağım, diyenlere yasak bol kepçeden. Vatandaşın cebinde para doğru dürüst kalmadı, daha yasak lafını duyar duymaz kabuğuna çekilen, insanlardan bundan sonra çok da oy falan beklemeyin, derim. İki gün boyunca, işimiz kapanacak, diye endişe içinde olan çok sayıda kişi ile konuştum. Çok az iş yerinde iş var. Diğerleri zar zor çalışıyor. Teşvik falanda şu anda olmayınca bu yasaklar esnafı çok fena vuracak. Lamı cimi yok, tedbirler sandığı delecek bundan sonra haberiniz olsun. Hükümet uzun zamandır sıkıntı çekenlerin halinden bir haber. Aşı falanda fayda etmez, insanlar aç kaldıktan sonra!              
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Hop hop oynayalım top!

Salgın var diye vatandaş evden dışarı adım atamayacak amma velakin, topçular hafta sonu rahatlıkla toplarını oynayacak. Bizde eve onları seyredip mutlu ve huzurlu olacağız. Onlar top oynadığı için yasaklara takılmayacak, ancak aylık 2bin, 2.500liraya talim edenler, virüs yayılmasın, diye evde bir kedi gibi tüneyecek ve salgının geçmesi için Allah’a dua edecek. Sonra da onca borç ile karşı karşıya kalacak ve öderken nasıl yapsam diye kara kara düşünecek. Olmadı ve bu kez hiçte olmayacak gibi. Adam top oynadığı için(süper lig ve altındaki liglerde)hepsi parayı almasa da, hem dışarı da olacak, hem keyif yapacak, hem de para alacak. İşi gücü kısıtlanmış esnaf, işçi, emekli, dükkan sahibi de bunları seyrederek mutlu olacak?

İyi madem bizde 6-7 kişi birer takım kuralım ve hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri maç yapalım bari. Nasılsa topçulara serbest, halı saha ve Bulancak ek sahada ter atalım ve doya doya oynayalım.

Gerçi halı saha filan kapalı ama ek saha bu işimizi görür. Soran olursa da, “top oynayanlara yasak yok” der işin içinden çıkarız. Daha önceden de yazdım. Bu sağlık bilim kurulu içinde ekonomiden anlayan tek bir kişi olmayınca, küresel şeytanların bilim kurulunun içindeki adamları her yer kapansın, diye pantolonlarını yırtıyor. Onlara uyan hükümette, yangına körükle gidiyor.

Bu kez olmadı diyelim de; işin aslı astarı çok pahalıya mal olacak gibi duruyor.

Ha unuttum ayda 300bin-400bin para alan topçular sıkıntı çekmesin, diye hafta sonu onlara yasak yok ama 3-5 kuruş kazanacağım, diyenlere yasak bol kepçeden.

Vatandaşın cebinde para doğru dürüst kalmadı, daha yasak lafını duyar duymaz kabuğuna çekilen, insanlardan bundan sonra çok da oy falan beklemeyin, derim. İki gün boyunca, işimiz kapanacak, diye endişe içinde olan çok sayıda kişi ile konuştum. Çok az iş yerinde iş var. Diğerleri zar zor çalışıyor. Teşvik falanda şu anda olmayınca bu yasaklar esnafı çok fena vuracak. Lamı cimi yok, tedbirler sandığı delecek bundan sonra haberiniz olsun. Hükümet uzun zamandır sıkıntı çekenlerin halinden bir haber. Aşı falanda fayda etmez, insanlar aç kaldıktan sonra!

             

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.