Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Tuzu kurunun biri konuşmuş

Konuşmuş diyorum, aslında bir yerde yazmış. Bulancak’ta yaşayan bu kişinin bilmediği bir şeyde yok ayrıca. Spor, ekonomi, siyaset(bunda hep falso yapmıştır)kültür, sanat, bilim, din, teknoloji, esnaflık artık ne varsa, sular seller gibi şakımayı bir şey sanıyor. Bilmeyen de onu ordinaryüs profesör sanır. Bir akıl küpüdür aynı zamanda. Daha çok yazılacak şey varken; bunu okuyunca dur şuna bir kelam edeyim de, ortalığı boş bulmasın dedim. Tabii bu beyimizin tuzu kuru, öyle böyle değil ha, ilçemizdeki karun gibi zenginlerden, yeri yurdunun hesabı yok. Fındık desen seni beni yüz yıl hiç çalışmadan bakar, o da zaten hayatında hiç çalışmamış, hazır yemeyi seviyor.  Ha mevzuyu dağıtmayalım. Bu tutmuş bir yerde iki kelam bir şey yazıyım, derken çokbilmişlik yanı ağır basınca; hükümetin salgın tedbirlerinin yetersiz olduğunu ifade ederek, can mı, ekonomi mi gibi bir ikilem de kalmadan, ekonominin tamamen durması gibi bir şeyden yana olduğunu az buçuk çıtlatmış. Sanki bu ülkede herkes para pul, mal mülk sahibi ki, ekonomi aylarca kapalı kalsa, kimse, zarar ziyan görmeyecek gibi tıngırdamış durmuş. Valla; benimde 50-60 ton fındığım olsa, 10 sene değil, 20 sene ekonomi dursun bana ne değil mi? Bir kılım bile kopmaz. Ha geride çok insan aç kalırmış, çok kişinin dükkanı, işyeri kapanırmış, işsizlik dağ olurmuş, bu insanlar bir daha belini düzeltemezmiş, zerre umurumda olmaz hani! Tepem buna attı okuyunca, yahu sen ballı börekli yaşarken, her ne olursa olsun, insanın başına gelen bir musibet varsa, onu nasıl yok ederiz, zordaki insanlara nasıl yardımcı oluruz, elimizden geleni yapalım, diye düşünmek gerekirken, ekonomi tam kapansın, önemli olan “can” diyerek aslında kendisinin canını düşünen birisi olduğunu açık ediyor. Bu kafa işte o kafa, “param var, huzurum var” diyenlerin, bu salgın ile ilgili konuşmasının, yazmasının bir manası da yok. Sadece bir düşüncesi varmış gibi, sallamış gitmiş. Dediğim gibi, hayatında bir iş için emek harcamamış, alın teri dökmemiş, olandan yemiş ve bugünlere gelmiş bu tuzu kurunun anlattığı şey sadece hikayedir.       
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2020 - Perşembe
Erhan GÜNDOĞAR

Tuzu kurunun biri konuşmuş

Konuşmuş diyorum, aslında bir yerde yazmış. Bulancak’ta yaşayan bu kişinin bilmediği bir şeyde yok ayrıca. Spor, ekonomi, siyaset(bunda hep falso yapmıştır)kültür, sanat, bilim, din, teknoloji, esnaflık artık ne varsa, sular seller gibi şakımayı bir şey sanıyor. Bilmeyen de onu ordinaryüs profesör sanır. Bir akıl küpüdür aynı zamanda.

Daha çok yazılacak şey varken; bunu okuyunca dur şuna bir kelam edeyim de, ortalığı boş bulmasın dedim. Tabii bu beyimizin tuzu kuru, öyle böyle değil ha, ilçemizdeki karun gibi zenginlerden, yeri yurdunun hesabı yok. Fındık desen seni beni yüz yıl hiç çalışmadan bakar, o da zaten hayatında hiç çalışmamış, hazır yemeyi seviyor. 

Ha mevzuyu dağıtmayalım. Bu tutmuş bir yerde iki kelam bir şey yazıyım, derken çokbilmişlik yanı ağır basınca; hükümetin salgın tedbirlerinin yetersiz olduğunu ifade ederek, can mı, ekonomi mi gibi bir ikilem de kalmadan, ekonominin tamamen durması gibi bir şeyden yana olduğunu az buçuk çıtlatmış. Sanki bu ülkede herkes para pul, mal mülk sahibi ki, ekonomi aylarca kapalı kalsa, kimse, zarar ziyan görmeyecek gibi tıngırdamış durmuş.

Valla; benimde 50-60 ton fındığım olsa, 10 sene değil, 20 sene ekonomi dursun bana ne değil mi? Bir kılım bile kopmaz. Ha geride çok insan aç kalırmış, çok kişinin dükkanı, işyeri kapanırmış, işsizlik dağ olurmuş, bu insanlar bir daha belini düzeltemezmiş, zerre umurumda olmaz hani!

Tepem buna attı okuyunca, yahu sen ballı börekli yaşarken, her ne olursa olsun, insanın başına gelen bir musibet varsa, onu nasıl yok ederiz, zordaki insanlara nasıl yardımcı oluruz, elimizden geleni yapalım, diye düşünmek gerekirken, ekonomi tam kapansın, önemli olan “can” diyerek aslında kendisinin canını düşünen birisi olduğunu açık ediyor. Bu kafa işte o kafa, “param var, huzurum var” diyenlerin, bu salgın ile ilgili konuşmasının, yazmasının bir manası da yok. Sadece bir düşüncesi varmış gibi, sallamış gitmiş.

Dediğim gibi, hayatında bir iş için emek harcamamış, alın teri dökmemiş, olandan yemiş ve bugünlere gelmiş bu tuzu kurunun anlattığı şey sadece hikayedir.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.