Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

Aşılanmaya başladık

Salgın ile ilgili aşılama dün tüm Türkiye’de sağlık kuruluşlarında başladı. Bizde Yıldız Haber Gazetesi olarak BDH deydik. Normal yaşama dönmek için şart. Salgının bitmesi için en az yüzde70 aşılanması gerekiyormuş. Ama aşı olunca da her şey bitmeyecek. Yine maske takılacak. Yine mesafe yine hijyen kurallarına uyulacak. İlk aşıdan itibaren 45 gün sonra korunma sağlanacağı biliniyor. Ayrıca aşı olan koruyabilecek ama bulaştırma yine yapabilecek. Bu nedenle bir süre daha salgınla mücadeleye devam. Bilim kurulu üyeleri diyor ki; Eğer aşılama istenilen düzeyde giderse yaz mevsiminde rahatlama olabileceğinin altını çiziyorlar. Vatandaşlar e nabız uygulamasından aşı olma zamanı bilgisine ulaştıktan sonra BDH yada Aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekiyor. BDH sinde diğer poliniklerden bağımsız hastane girişinde ayrı bir kapı olan sağ taraftaki kapıdan girdiğinizde 6 aşı odasına ulaşmış olacaksınız. Her gün sabah 9 ile 22 arası aşı odaları açık olacağı yetkililer tarafından bildirildi.
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2021 - Cuma
Erol KÜÇÜK

Aşılanmaya başladık

Salgın ile ilgili aşılama dün tüm Türkiye’de sağlık kuruluşlarında başladı.

Bizde Yıldız Haber Gazetesi olarak BDH deydik.

Normal yaşama dönmek için şart.

Salgının bitmesi için en az yüzde70 aşılanması gerekiyormuş.

Ama aşı olunca da her şey bitmeyecek.

Yine maske takılacak.

Yine mesafe yine hijyen kurallarına uyulacak.

İlk aşıdan itibaren 45 gün sonra korunma sağlanacağı biliniyor.

Ayrıca aşı olan koruyabilecek ama bulaştırma yine yapabilecek.

Bu nedenle bir süre daha salgınla mücadeleye devam.

Bilim kurulu üyeleri diyor ki;

Eğer aşılama istenilen düzeyde giderse yaz mevsiminde rahatlama olabileceğinin altını çiziyorlar. Vatandaşlar e nabız uygulamasından aşı olma zamanı bilgisine ulaştıktan sonra BDH yada Aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alması gerekiyor.

BDH sinde diğer poliniklerden bağımsız hastane girişinde ayrı bir kapı olan sağ taraftaki kapıdan girdiğinizde 6 aşı odasına ulaşmış olacaksınız. Her gün sabah 9 ile 22 arası aşı odaları açık olacağı yetkililer tarafından bildirildi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.