İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

HEY GOCAMAN SIRAYA GİR, BEN YARIM SAATTİR SIRADA BEKLİYORUM!

Yaşlı adam bankanın önüne gelerek, kapıdan içeri bakmak ister. O sırada kuyruğun arka sıralarından bir genç seslenir: “Hey Gocaman arkaya kuyruk sırasına gir, ben burada yarım saattir bekliyorum” diye sesini yükseltir. Yaşlı adam: “Kusura bakmayın bankanın içi kalabalık mı diye bakmıştım” diyerek kuyruğun en gerisine geçerek sırasını gelmesini beklemeye başlar. Yaşlı adam uzun bir bekleyişten sonra sırası gelince içeri girer. Gişelerden ikisi çalışıyor diğerleri boş duruyor. Herhalde yeterli eleman yok diye düşünüyor. Biraz da içeride bekledikten sonra işini halledip evinin yolunu tutuyor. Bu kuyruklar yalnız bankalarda değil… Elektrik parası ödeme ve işlem kuyruğu… Su parası ödeme ve işlem kuyruğu… Doğal gaz işlemleri kuyruğu… Bazı eczanelerin kapısında kuyruk... Bunlar gibi birçok kuyruk var. Muhakkak ki bunların hepsi halkın sağlığı için yapılıyor. Ona bir diyeceğim yok. Fakaat… Bu 65 yaş üstündekiler dışarı çıkma kısıtlamasına tabi olduklarına göre bu gibi yerlerde onlara bir öncelik tanınsa daha iyi olmaz mı? Diğer yandan dikkati mi çeken bir şey daha var. Kimi yerlerde içeri girerken ateş ölçü mü yapılıyor, kimi yerlerde o da yok. Öte yandan veznelerin önüne her gelen el sürüyor. Buralar sık sık dezenfekte edilse daha faydalı olmaz mı? Birçok yerde halen maske kullanmayanlara rastlanıyor. Lütfen bunlar kendilerini düşünmüyorlarsa çevresindekileri düşünsünler. Gencecik delikanlılar da bu virüsün kurbanı oluyor, bunlardan olsun ibret alsınlar. Halen bana bir şey olamaz zihniyeti var. Acaba bunlar bu işi neden bir türlü benimsemiyor? İlla başlarına gelmesi mi lazım? O zaman iş isten geçmiş olur, bunu bilsinler. Son pişmanlık fayda vermez. 2021 yılı inşallah bizleri bu kötü günlerden aydınlığa çıkarır. Hoşça kalın, kurallara uyarak kendinizi ve çevrenize iyilik yapın.
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2021 - Pazartesi
İsmet BEKTAŞ

HEY GOCAMAN SIRAYA GİR, BEN YARIM SAATTİR SIRADA BEKLİYORUM!

Yaşlı adam bankanın önüne gelerek, kapıdan içeri bakmak ister. O sırada kuyruğun arka sıralarından bir genç seslenir: “Hey Gocaman arkaya kuyruk sırasına gir, ben burada yarım saattir bekliyorum” diye sesini yükseltir.

Yaşlı adam: “Kusura bakmayın bankanın içi kalabalık mı diye bakmıştım” diyerek kuyruğun en gerisine geçerek sırasını gelmesini beklemeye başlar.

Yaşlı adam uzun bir bekleyişten sonra sırası gelince içeri girer.

Gişelerden ikisi çalışıyor diğerleri boş duruyor.

Herhalde yeterli eleman yok diye düşünüyor.

Biraz da içeride bekledikten sonra işini halledip evinin yolunu tutuyor.

Bu kuyruklar yalnız bankalarda değil…

Elektrik parası ödeme ve işlem kuyruğu…

Su parası ödeme ve işlem kuyruğu…

Doğal gaz işlemleri kuyruğu…

Bazı eczanelerin kapısında kuyruk...

Bunlar gibi birçok kuyruk var.

Muhakkak ki bunların hepsi halkın sağlığı için yapılıyor.

Ona bir diyeceğim yok.

Fakaat…

Bu 65 yaş üstündekiler dışarı çıkma kısıtlamasına tabi olduklarına göre bu gibi yerlerde onlara bir öncelik tanınsa daha iyi olmaz mı?

Diğer yandan dikkati mi çeken bir şey daha var.

Kimi yerlerde içeri girerken ateş ölçü mü yapılıyor, kimi yerlerde o da yok. Öte yandan veznelerin önüne her gelen el sürüyor. Buralar sık sık dezenfekte edilse daha faydalı olmaz mı?

Birçok yerde halen maske kullanmayanlara rastlanıyor. Lütfen bunlar kendilerini düşünmüyorlarsa çevresindekileri düşünsünler.

Gencecik delikanlılar da bu virüsün kurbanı oluyor, bunlardan olsun ibret alsınlar.

Halen bana bir şey olamaz zihniyeti var.

Acaba bunlar bu işi neden bir türlü benimsemiyor?

İlla başlarına gelmesi mi lazım?

O zaman iş isten geçmiş olur, bunu bilsinler.

Son pişmanlık fayda vermez.

2021 yılı inşallah bizleri bu kötü günlerden aydınlığa çıkarır.

Hoşça kalın, kurallara uyarak kendinizi ve çevrenize iyilik yapın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.