İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

KARADENİZ BÖLGESİNE TREN YOLLARI

Bugün yine tren yollarını aldım ele… Daha önceleri birkaç kere almıştım köşeme… Bizler yazmaktan bıkmayız. Yetkililer hesaba alır almaz orasına karışmayız… Hani meşhur adamın bir sözü vardı: “Yollar yürüme ile aşınmaz” diye. Bizlerinde kalemi yazmak ile bitmez… Gelelim yine konumuza. Hemen hemen Türkiye’mizin her bölgesine hatta birçok il ve kasabalarına tren uğradığı halde ne yazık ki bizim Karadeniz sahilleri Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi illerimiz bu çağın nimetinden halen yararlanamıyorlar. Hâlbuki çağlardan beri demiryolu nereye ulaşmışsa orası ekonomik yönden, sosyal yönden, kültürel yönden kalkındığı, geliştiği halkının daha müreffeh olanaklara sahip olduğu aşikârdır. Takip ettiğim kadarı ile Ordu ili bu hususta bazı çalışmalar içinde olduğu bilinmekte; birazda bizim ilimiz ve diğerleri bu konuya daha titizlikle ele alsalar Çarşamba -Hopa arasının Tren yoluna kavuşması işten bile değil. Olmaz demeyin olur. Ben Bulancak a doğalgaz diye yazıp çizerken birçokları benimle alay etmeye kalkmıştı. Şimdi herkes doğal gaz almak için birbiri ile yarışıyor. Demek ki olurmuş… Türkiye’miz büyük millet, devletimizle milletimizle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olamaz. Biz yazalım, biz göremezsek bizden sonrakiler görür. Güneyden inecek tren yolu” Çarşamba-Hopa” yolu ile kıyaslanamaz. Tabii ki oradan da bağlantı olsun, olsun ki iç bölgelerimize daha kolay ulaşalım. Karadeniz Bölgesinin ürünleri doğu, batı, güneye oradakileri bölgemize kolaylıkla ulaşırsa daha iyi olmaz mı? Olur, inşallah o da olur, yeter ki sağlık olsun. Hele şu Korona dan bir kurtulalım. Maske, Mesafe, Temizlik ve de Aşı… Gerisi Allah kerimdir. Yeter ki çevrenizdekileri de düşününüz. Sağlıkla kalın, mutlu yaşayın.
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2021 - Salı
İsmet BEKTAŞ

KARADENİZ BÖLGESİNE TREN YOLLARI

Bugün yine tren yollarını aldım ele…

Daha önceleri birkaç kere almıştım köşeme…

Bizler yazmaktan bıkmayız.

Yetkililer hesaba alır almaz orasına karışmayız…

Hani meşhur adamın bir sözü vardı:

“Yollar yürüme ile aşınmaz” diye.

Bizlerinde kalemi yazmak ile bitmez…

Gelelim yine konumuza.

Hemen hemen Türkiye’mizin her bölgesine hatta birçok il ve kasabalarına tren uğradığı halde ne yazık ki bizim Karadeniz sahilleri Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize gibi illerimiz bu çağın nimetinden halen yararlanamıyorlar.

Hâlbuki çağlardan beri demiryolu nereye ulaşmışsa orası ekonomik yönden, sosyal yönden, kültürel yönden kalkındığı, geliştiği halkının daha müreffeh olanaklara sahip olduğu aşikârdır.

Takip ettiğim kadarı ile Ordu ili bu hususta bazı çalışmalar içinde olduğu bilinmekte; birazda bizim ilimiz ve diğerleri bu konuya daha titizlikle ele alsalar Çarşamba -Hopa arasının Tren yoluna kavuşması işten bile değil.

Olmaz demeyin olur.

Ben Bulancak a doğalgaz diye yazıp çizerken birçokları benimle alay etmeye kalkmıştı.

Şimdi herkes doğal gaz almak için birbiri ile yarışıyor.

Demek ki olurmuş…

Türkiye’miz büyük millet, devletimizle milletimizle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olamaz.

Biz yazalım, biz göremezsek bizden sonrakiler görür.

Güneyden inecek tren yolu” Çarşamba-Hopa” yolu ile kıyaslanamaz.

Tabii ki oradan da bağlantı olsun, olsun ki iç bölgelerimize daha kolay ulaşalım.

Karadeniz Bölgesinin ürünleri doğu, batı, güneye oradakileri bölgemize kolaylıkla ulaşırsa daha iyi olmaz mı?

Olur, inşallah o da olur, yeter ki sağlık olsun. Hele şu Korona dan bir kurtulalım.

Maske, Mesafe, Temizlik ve de Aşı…

Gerisi Allah kerimdir.

Yeter ki çevrenizdekileri de düşününüz.

Sağlıkla kalın, mutlu yaşayın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
bulancaklı
(12.02.2021 19:02 - #72144)
Görüş ve düşünceler saygı duyulur.Amaaa..yol her zaman kalkınma ve medeniyet değildir.İşte Kardeniz duble yolu...kayan toprak.taşlaşan ve imara açılan yaylalar.......yok olmuş sahil şeridi....Karadeniz ne kadar gelişti.....sözün özü...."eskiden guzine herkeste vardı kimse önemsemezdi."Şimdi insanlar guzinede ekmek arıyor.....bazen imkansızlıklar en büyük imkandır.....saygılarla...
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.