Necdet DERVİŞOĞLU
Köşe Yazarı
Necdet DERVİŞOĞLU
 

Bir Teselli Ver..

Orhan Baba, bir teselli ver. Nerelerdesin? Orhan Baba /Akil baba! Sesin soluğun yok ortalıklarda. Şöyle bir çık ortalara yüzünü görelim. Tıpkı Açılım günlerinde ki gibi. Öyle saçlar ,bıyıklar yeni boyanmış. Siyah takım elbiseye siyah kıravatlar bağlanmış, bir yanında Hülya Koçyiğit ablam, diğer yanında Kezban Hatemi teyzem fotoğraflar kaldı aklımda.              Hani Başbakanlık da toplanıp, gruplara bölündünüz, Ülkemi baştan aşağı gezip, halkımızı Açılım denilen Zırvaya alıştırmaya çalışmıştınız ya. O zamanlar. Unutmadınız değil mi. Sen ve diğer Akil arkadaşlarınız.               Peki neydi onlar?               Öcalan’a Sayın demeye dilinizi alıştırmaya çalışıyordunuz. Bölücü örgüt elemanları Habur’dan giriş yaparak davul zurna eşliğinde karşılanıp, Önlerine Çadır mahkemeler kurulup, orada yargılanıp Berat ettirilmişlerdi ya. Hani, Atatürk resimleri taşıyanlar gözaltına alınıyordu. PKK bayrağı, APO’nun posterleri suç olmaktan çıkmıştı, Hatta İmralı’dan getirtilen mektubu Diyarbakır da kürsüden okunup kıyamet koparcasına alkışlanmıştı. PKK bayrakları sallanarak...               MİT ile terör örgütü mensupları İsveç te, Oslo da bir masaya oturmuşlardı. Pazarlık yapmak için. O günler işte.. Şivan Perver ile İbo, eller hep birlikte havaya kaldırılarak türkü söylemişlerdi o gün. Devletimizin en yetkilileri ile beraber.                 İşte o günler Orhan Baba. Sizde güzel ülkemi karış karış gezerek, halkımızı yeni duruma alıştırmak için gayret içindeydiniz. Siz Karadeniz grubundaydınız. Hülya ablam sizden ayrılıp, Marmara Bölgesine geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yeme, içme, masraflar, her şey devletten! Karadeniz ‘i bir baştan öteki başa gezmiştiniz.                   Gözlerim bu aralar sizleri arıyor Orhan Baba, Akil baba! Ülkem yine gözyaşları içinde yasta. Açlık var, yokluk, yoksulluk var. İnsanlar çöplerden yiyecek topluyor. Gençler işsiz. İntiharların arkası kesilmiyor. Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimizin başları çiğneniyor soğuk taşlar üzerinde..! Bir Teselli Ver Orhan Baba, Artık dayanılmaz durumdayız. Şöyle yine ortaya çıkıp ,Hülya ablam filan ,yine dolaşsanız Ülkemizi, bizi bu yeni duruma alıştırsanız., Bir teselli verseniz diyorum.!
Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2021 - Salı
Necdet DERVİŞOĞLU

Bir Teselli Ver..

Orhan Baba, bir teselli ver.

Nerelerdesin?

Orhan Baba /Akil baba!

Sesin soluğun yok ortalıklarda. Şöyle bir çık ortalara yüzünü görelim.

Tıpkı Açılım günlerinde ki gibi. Öyle saçlar ,bıyıklar yeni boyanmış. Siyah takım elbiseye siyah kıravatlar bağlanmış, bir yanında Hülya Koçyiğit ablam, diğer yanında Kezban Hatemi teyzem fotoğraflar kaldı aklımda.

             Hani Başbakanlık da toplanıp, gruplara bölündünüz, Ülkemi baştan aşağı gezip, halkımızı Açılım denilen

Zırvaya alıştırmaya çalışmıştınız ya.

O zamanlar.

Unutmadınız değil mi. Sen ve diğer Akil arkadaşlarınız.

              Peki neydi onlar?

              Öcalan’a Sayın demeye dilinizi alıştırmaya çalışıyordunuz.

Bölücü örgüt elemanları Habur’dan giriş yaparak davul zurna eşliğinde karşılanıp,

Önlerine Çadır mahkemeler kurulup, orada yargılanıp Berat ettirilmişlerdi ya.

Hani,

Atatürk resimleri taşıyanlar gözaltına alınıyordu.

PKK bayrağı,

APO’nun posterleri suç olmaktan çıkmıştı,

Hatta İmralı’dan getirtilen mektubu Diyarbakır da kürsüden okunup kıyamet koparcasına alkışlanmıştı. PKK bayrakları sallanarak...

              MİT ile terör örgütü mensupları İsveç te, Oslo da bir masaya oturmuşlardı. Pazarlık yapmak için.

O günler işte..

Şivan Perver ile İbo, eller hep birlikte havaya kaldırılarak türkü söylemişlerdi o gün.

Devletimizin en yetkilileri ile beraber.

                İşte o günler Orhan Baba.

Sizde güzel ülkemi karış karış gezerek, halkımızı yeni duruma alıştırmak için gayret içindeydiniz. Siz Karadeniz grubundaydınız.

Hülya ablam sizden ayrılıp, Marmara Bölgesine geçmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Yeme, içme, masraflar, her şey devletten!

Karadeniz ‘i bir baştan öteki başa gezmiştiniz.

                  Gözlerim bu aralar sizleri arıyor Orhan Baba, Akil baba!

Ülkem yine gözyaşları içinde yasta. Açlık var, yokluk, yoksulluk var. İnsanlar çöplerden yiyecek topluyor. Gençler işsiz. İntiharların arkası kesilmiyor. Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimizin başları çiğneniyor soğuk taşlar üzerinde..!

Bir Teselli Ver Orhan Baba,

Artık dayanılmaz durumdayız. Şöyle yine ortaya çıkıp ,Hülya ablam filan ,yine dolaşsanız Ülkemizi, bizi bu yeni duruma alıştırsanız.,

Bir teselli verseniz diyorum.!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.