Samet YILDIZ
Köşe Yazarı
Samet YILDIZ
 

ANDIMIZ, AHDIMIZDIR!

TÜRKÜM… (Açıklamasına sayfalar yetmeyecek bir söz) DOĞRUYUM… (Türk olan herkesin bürünmesi gereken bir söz) ÇALIŞKANIM… (Çalışkan olmayan bir toplum gerilemeye mecburdur) İLKEM: KÜÇÜKLERİMİ KORUMAK. (Küçüklerimiz bizim geleceğimizdir. Onları korumak da hepimizin boynunun borcudur. Dolayısıyla küçüklerimizi korumalı ve onlara göz dikenlere karşı birlik olmalıyız) BÜYÜKLERİMİ SAYMAK… (Büyüklerini saymayan, onlara saygı göstermeyen bir bireyin hayat damarları kopmuş sayılır) YURDUMU, MİLLETİMİ ÖZÜMDEN ÇOK SEVMEKTİR. (Yurdunu sevmeyen, milletine aşık olmayan hiçbir bireyin ne bir yaşam arzusu vardır, ne de yaşam gayesi) ÜLKÜM: YÜKSELMEK, İLERİ GİTMEKTİR. (Bir toplum ileri gitmediği zaman yok olmaya mecburdur) EY BÜYÜK ATATÜRK! (Bu topraklarda bağımsız bir şekilde ve kimsenin himayesi altında yaşamıyorsak bunu Atamıza borçluyuz ve gururla söylemeliyiz) AÇTIĞIN YOLDA, GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME ANT İÇERİM. (Çünkü,  Atatürk Cumhuriyeti ilan ederek düşman elinden bizleri kurtarmış ve ülkemizin var olmasında en büyük gayreti göstermiştir) VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. (Eğer nefes aldığı bu vatanda, Türk olmaktan onur duymuyorsa bir kimse muhakkak kendini Türk hissetmiyor ve öyle yaşamıyordur. Dolayısıyla bu sözü söylemekten imtina eden bir kimsenin bu topraklarda ne içecek suyu vardır, ne de yiyecek ekmeği) NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! (Gururla, onurla, şerefle ölene dek ağzımızdan çıkacak en anlamlı sözdür)
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2021 - Cuma
Samet YILDIZ

ANDIMIZ, AHDIMIZDIR!

TÜRKÜM…

(Açıklamasına sayfalar yetmeyecek bir söz)

DOĞRUYUM…

(Türk olan herkesin bürünmesi gereken bir söz)

ÇALIŞKANIM…

(Çalışkan olmayan bir toplum gerilemeye mecburdur)

İLKEM: KÜÇÜKLERİMİ KORUMAK.

(Küçüklerimiz bizim geleceğimizdir. Onları korumak da hepimizin boynunun borcudur. Dolayısıyla küçüklerimizi korumalı ve onlara göz dikenlere karşı birlik olmalıyız)

BÜYÜKLERİMİ SAYMAK…

(Büyüklerini saymayan, onlara saygı göstermeyen bir bireyin hayat damarları kopmuş sayılır)

YURDUMU, MİLLETİMİ ÖZÜMDEN ÇOK SEVMEKTİR.

(Yurdunu sevmeyen, milletine aşık olmayan hiçbir bireyin ne bir yaşam arzusu vardır, ne de yaşam gayesi)

ÜLKÜM: YÜKSELMEK, İLERİ GİTMEKTİR.

(Bir toplum ileri gitmediği zaman yok olmaya mecburdur)

EY BÜYÜK ATATÜRK!

(Bu topraklarda bağımsız bir şekilde ve kimsenin himayesi altında yaşamıyorsak bunu Atamıza borçluyuz ve gururla söylemeliyiz)

AÇTIĞIN YOLDA, GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEĞİME ANT İÇERİM.

(Çünkü,  Atatürk Cumhuriyeti ilan ederek düşman elinden bizleri kurtarmış ve ülkemizin var olmasında en büyük gayreti göstermiştir)

VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN.

(Eğer nefes aldığı bu vatanda, Türk olmaktan onur duymuyorsa bir kimse muhakkak kendini Türk hissetmiyor ve öyle yaşamıyordur. Dolayısıyla bu sözü söylemekten imtina eden bir kimsenin bu topraklarda ne içecek suyu vardır, ne de yiyecek ekmeği)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

(Gururla, onurla, şerefle ölene dek ağzımızdan çıkacak en anlamlı sözdür)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.