Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

PANDEMİ DE OLSA ONLARIN HAKKI ÖDENMEZ!

Sevgili okurlar… 16 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de hayatımızı derinden etkileyen ve halen devam eden koronavirüs salgını sağlımızı, ekonomimizi tehdit etmeye devam ederken, özel günlerimize de etki etmeye devam ediyor. Bu yıl ilk defa Ramazan Kurban bayramları olmak üzere dini bayramlarımızla bizi kısıtlayan salgın diğer özel günleri de etkisi altına almaya başladı. Atatürk’ün 100’üncü doğum yıldönümü olan 1981 yılında onun ‘başöğretmen’ oluşu nedeniyle ülke genelinde kutlanmaya başlanılan Öğretmenler Günü’de salgından nasibini aldı. İlk defa bu yıl okullarda çocuklar öğretmenlerine hediyeler veremeyecek ve onları mutlu edemeyecekler. Biliyorsunuz salgın nedeniyle geçtiğimiz Cuma nedeniyle alınan tedbirler içerisinde okullarda uzaktan eğitim yeniden başlamıştı. Sancılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde bizleri topluma kazandıran, ailelerimizden sonra hayatımıza en büyük anlam katan öğretmenlerimizin bu güzel ve anlamlı gününde maalesef öğrenciler onlarla olamayacak. Bu salgın ne zaman geçecek bilmiyoruz. O yüzden bu sancılı süreçte, Toplumumuzun temel taşı olan öğretmenlerimizin bugün öğrencileri ile sınıflarda olmasını çok isterdim. En azından bu kötü günlerde onlar bu mutluluğu hak ediyorlar. Bu vesile ile üzerimde emeği olan öğretmenlerim olmak üzere, Bugün görev yapmaya devam eden öğretmenlerimizin, Emekli olan öğretmenlerimizin, Bu mesleğe başlayacak aday öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Onlar iyi ki varlar… Ve de hep var olsunlar… ********** Değerli okurlar. Malum konumuz hep aynı… Salgın aklımızı başımızdan aldı. Salgından bugün en çok etkilenen sektör, Biliyorsunuz ki, Ekonomimizin çarkı haline gelen yeme içme sektörü… Normal zamanda bizler onların mekanlarına misafir oluyorduk. Onlar da bizlere hizmet vererek ailelerinin geçimlerini sağlıyorlardı. Ama ne yazık ki, Salgın tedbirleri ilk önce onları vurdu. Paket servise geçtiler. Bazıları ile konuştum. Ama durumları pek iç açıcı değil. O yüzden bu zor zamanlarda imkanı olan vatandaşların onlara destek olması gerekiyor. Onlara destek olalım ki, Çark durmasın, Çünkü bu işten azdan çoktan herkes etkileniyor. Ama çark durursa bu iş hepimizi feci şekilde zora sokacak. Ne diyelim… Bir an önce bu beladan kurtulmayı diliyorum. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2020 - Pazartesi
Sinan Yıldız

PANDEMİ DE OLSA ONLARIN HAKKI ÖDENMEZ!

Sevgili okurlar…

16 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de hayatımızı derinden etkileyen ve halen devam eden koronavirüs salgını sağlımızı, ekonomimizi tehdit etmeye devam ederken, özel günlerimize de etki etmeye devam ediyor.

Bu yıl ilk defa Ramazan Kurban bayramları olmak üzere dini bayramlarımızla bizi kısıtlayan salgın diğer özel günleri de etkisi altına almaya başladı.

Atatürk’ün 100’üncü doğum yıldönümü olan 1981 yılında onun ‘başöğretmen’ oluşu nedeniyle ülke genelinde kutlanmaya başlanılan Öğretmenler Günü’de salgından nasibini aldı.

İlk defa bu yıl okullarda çocuklar öğretmenlerine hediyeler veremeyecek ve onları mutlu edemeyecekler.

Biliyorsunuz salgın nedeniyle geçtiğimiz Cuma nedeniyle alınan tedbirler içerisinde okullarda uzaktan eğitim yeniden başlamıştı.

Sancılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde bizleri topluma kazandıran, ailelerimizden sonra hayatımıza en büyük anlam katan öğretmenlerimizin bu güzel ve anlamlı gününde maalesef öğrenciler onlarla olamayacak.

Bu salgın ne zaman geçecek bilmiyoruz.

O yüzden bu sancılı süreçte,

Toplumumuzun temel taşı olan öğretmenlerimizin bugün öğrencileri ile sınıflarda olmasını çok isterdim.

En azından bu kötü günlerde onlar bu mutluluğu hak ediyorlar.

Bu vesile ile üzerimde emeği olan öğretmenlerim olmak üzere,

Bugün görev yapmaya devam eden öğretmenlerimizin,

Emekli olan öğretmenlerimizin,

Bu mesleğe başlayacak aday öğretmenlerimizin

24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Onlar iyi ki varlar…

Ve de hep var olsunlar…

**********

Değerli okurlar.

Malum konumuz hep aynı…

Salgın aklımızı başımızdan aldı.

Salgından bugün en çok etkilenen sektör,

Biliyorsunuz ki,

Ekonomimizin çarkı haline gelen yeme içme sektörü…

Normal zamanda bizler onların mekanlarına misafir oluyorduk.

Onlar da bizlere hizmet vererek ailelerinin geçimlerini sağlıyorlardı.

Ama ne yazık ki,

Salgın tedbirleri ilk önce onları vurdu.

Paket servise geçtiler.

Bazıları ile konuştum.

Ama durumları pek iç açıcı değil.

O yüzden bu zor zamanlarda imkanı olan vatandaşların onlara destek olması gerekiyor.

Onlara destek olalım ki,

Çark durmasın,

Çünkü bu işten azdan çoktan herkes etkileniyor.

Ama çark durursa bu iş hepimizi feci şekilde zora sokacak.

Ne diyelim…

Bir an önce bu beladan kurtulmayı diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.