Yüksek gerilim, vatandaşı çarptı!

GÜNDEM 25.02.2019 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3479+ kez okundu.
 

Yüksek gerilim, vatandaşı çarptı!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) tarafından Giresun ve ordu genelinde yüksek gerilim hattı yenileme ve güçlendirme çalışmaları kapsamında 2 hafta önce başlayan çalışmalar Bulancak’ta vatandaşın bütün işlerini durma noktasına getirdi.
2 hafta önce Bulancak’ın Pazarsuyu ve Sanayi tarafında yapılan çalışmalardan sonra Bulancak merkezinde ve diğer mahalle ve köylerde geçen hafta sonu 10 saate yakın devam eden elektrik kesintileri büyük bir sıkıntıya yol açtı. İlçenin büyük bir kısmında 23 Şubat Cuma günü sabah saatlerinden itibaren başlayan kesinti neticesinde evlerde, iş yerlerinde vatandaş ne yapacağını bilemedi. Hemen hemen her yerde kullanılan elektrikli aletlerin tamamı kullanılamadı ve evlerde ve işyerlerinde vatandaşlar soğuk altında kaldı. Elektrikli ısıtıcılar, klimalar, kaloriferler bu kesinti sebebiyle çalışmayınca, evlerinde bu aletleri kullananlar ne yapacağını şaşırdı. İlçe genelinde yer alan iş yerleri de jeneratörleri ile ısı ve elektrik sorununu çözmeye çalıştı. 3 gün boyunca yakından takip ettiğimiz kesintiler ilgili vatandaş ve esnafın görüşlerini de öğrendik. Yüksek gerilimin, vatandaşı adeta elektrik çarpmışa döndürdüğü vatandaş ve esnafımız şunları söyledi: “Bu kış mevsiminde yapılan bu planlı olduğu söylenen yüksek gerilim yenileme çalışması hepimizi mağdur etti. Evlerinde elektrik ile ısınan, iş yapan, hastası olan, çocuğu olan çoğu insan saatler boyunca battaniye ile oturmak zorunda kaldık. Yine ilçe genelinde iş yeri olan esnaf olarak ta açık olduğumuz süre içinde karanlıkta iş yapmayı bekledik. Ancak bu durum yüzünden iş yapmadığımız gibi, bir de jeneratör için masraf ettik. TEİAŞ bu kesintilerden doğan zararlarımızı da nasıl karşılayacaksa karşılasın. Yapılan edilen yatırıma karşı değiliz. Fakat bu soğuk havalarda olacak iş değil. Kesintiler sebebiyle çok sayıda esnaf ta iş yerini kapattı. Bazı iş yerlerinde de esnaf mum yakarak aydınlatma yapıyordu. Bu gibi bir iş yapılırken vatandaşın sıkıntıya düşüp düşmeyeceği de hesap edilmelidir” diyerek yetkili makamların dikkatini çektiler.        
Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) tarafından Giresun ve ordu genelinde yüksek gerilim hattı yenileme ve güçlendirme çalışmaları kapsamında 2 hafta önce başlayan çalışmalar Bulancak’ta vatandaşın bütün işlerini durma noktasına getirdi.

2 hafta önce Bulancak’ın Pazarsuyu ve Sanayi tarafında yapılan çalışmalardan sonra Bulancak merkezinde ve diğer mahalle ve köylerde geçen hafta sonu 10 saate yakın devam eden elektrik kesintileri büyük bir sıkıntıya yol açtı. İlçenin büyük bir kısmında 23 Şubat Cuma günü sabah saatlerinden itibaren başlayan kesinti neticesinde evlerde, iş yerlerinde vatandaş ne yapacağını bilemedi. Hemen hemen her yerde kullanılan elektrikli aletlerin tamamı kullanılamadı ve evlerde ve işyerlerinde vatandaşlar soğuk altında kaldı.

Elektrikli ısıtıcılar, klimalar, kaloriferler bu kesinti sebebiyle çalışmayınca, evlerinde bu aletleri kullananlar ne yapacağını şaşırdı. İlçe genelinde yer alan iş yerleri de jeneratörleri ile ısı ve elektrik sorununu çözmeye çalıştı. 3 gün boyunca yakından takip ettiğimiz kesintiler ilgili vatandaş ve esnafın görüşlerini de öğrendik. Yüksek gerilimin, vatandaşı adeta elektrik çarpmışa döndürdüğü vatandaş ve esnafımız şunları söyledi: “Bu kış mevsiminde yapılan bu planlı olduğu söylenen yüksek gerilim yenileme çalışması hepimizi mağdur etti. Evlerinde elektrik ile ısınan, iş yapan, hastası olan, çocuğu olan çoğu insan saatler boyunca battaniye ile oturmak zorunda kaldık. Yine ilçe genelinde iş yeri olan esnaf olarak ta açık olduğumuz süre içinde karanlıkta iş yapmayı bekledik. Ancak bu durum yüzünden iş yapmadığımız gibi, bir de jeneratör için masraf ettik. TEİAŞ bu kesintilerden doğan zararlarımızı da nasıl karşılayacaksa karşılasın. Yapılan edilen yatırıma karşı değiliz. Fakat bu soğuk havalarda olacak iş değil. Kesintiler sebebiyle çok sayıda esnaf ta iş yerini kapattı. Bazı iş yerlerinde de esnaf mum yakarak aydınlatma yapıyordu. Bu gibi bir iş yapılırken vatandaşın sıkıntıya düşüp düşmeyeceği de hesap edilmelidir” diyerek yetkili makamların dikkatini çektiler.  

     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.