YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

EĞİTİM 21.09.2020 - 13:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3080+ kez okundu.
 

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Her eğitim öğretim yılı öncesi coşkulu bir şekilde başlayan okulda ilk günüm etkinlikleri, Koronavirüs salgını nedeniyle ilk defa bu yıl sosyal mesafeli bir şekilde başladı
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da 2020-2021 eğitim-öğretim yılı koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli sıralarla başladı. Bulancak Barbaros İlkokulunda ilk defa ders başı yapacak olan ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri okul bahçesinde sosyal mesafeli bir şekilde sıraya girerek yüz yüze eğitime başlamış oldu. TRT EBA, EBA ve canlı dersler ile uzaktan eğitim yapılarak 31 Ağustos'ta başlayan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda Pazartesi günü itibarı ile yüz yüze eğitim şeklinde başladı. Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “21 Eylül Pazartesi günü başlayan uyum süreci ve oryantasyon eğitimi ile birlikte anasınıfı ve 1’inci sınıflarımız için Bulancak’ta ki tüm okullarımızda yüz yüze eğitim sorunsuz bir şekilde başlamıştır. Öğretmenlerimiz yaptıkları programlar doğrultusunda bu hafta sınıf mevcutlarını ikiye yada üçe bölerek Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu şekilde öğrencilerimiz yarım gün eğitim almış olacaklar. Haftaya ise bu öğrencilerimizin yüz yüze eğitimleri iki güne çıkacak. Bu süre zarfında okullarımızı sıklıkla dezenfekte edilecek. Velilerimizin okullara giriş ve çıkışlarına müsaade edilmeyecek. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi okul bahçesinde gerekli sosyal mesafeyi koruyarak karşılayacaklar” dedi. ‘SADECE BAŞARIYI DEĞİL İNSANI ÖNEMSİYORUZ’ COVID-19 virüsü salgını kapsamında, hem ülke olarak hem de eğitim camiası olarak gerekli tedbirleri alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine gerek EBA canlı dersleri, gerek okullarda ki EBA destek noktaları, uzaktan eğitim çalışmaları, 8’inci ve  12’inci Sınıf Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile devam ettiklerini belirte Bulut şöyle konuşu; “Önce sağlık ve hijyen düsturuyla tedbirlerimizi alarak okul-kurumlarımızı hazırlamanın gayreti ve mücadelesi içindeyiz. Bu süreçte emek veren, fedakârlıkta bulunan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza, tüm personelimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizi gayretleri için tebrik ediyor, kıymetli velilerimize de çocuklarına olan ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemiz akademik başarının yanı sıra tasarım beceri atölyeleri, robotik kodlama çalışmaları, il-ilçe-ülke çapında projeleri, TÜBİTAK projeleri, sosyal-sportif faaliyetlerle birlikte, MEB 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ‘sadece başarıyı değil insanı önemseyen’ çalışmalarımıza devam edecek, eğitim camiası olarak ilçemizi hep bir adım ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Bizler eğitim camiasının mensupları olarak okullarımızın bir an önce açılmasını, öğrencilerimize kavuşmayı canı gönülden istiyoruz” Müdür Bulut son olarak yarım gün işlenecek derslerin 30 dakika eğitim, 10 dakika ise teneffüs olacağını sözlerine ekledi.    
Her eğitim öğretim yılı öncesi coşkulu bir şekilde başlayan okulda ilk günüm etkinlikleri, Koronavirüs salgını nedeniyle ilk defa bu yıl sosyal mesafeli bir şekilde başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bulancak’ta da 2020-2021 eğitim-öğretim yılı koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli sıralarla başladı.

Bulancak Barbaros İlkokulunda ilk defa ders başı yapacak olan ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri okul bahçesinde sosyal mesafeli bir şekilde sıraya girerek yüz yüze eğitime başlamış oldu.

TRT EBA, EBA ve canlı dersler ile uzaktan eğitim yapılarak 31 Ağustos'ta başlayan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda Pazartesi günü itibarı ile yüz yüze eğitim şeklinde başladı.

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, konu hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, “21 Eylül Pazartesi günü başlayan uyum süreci ve oryantasyon eğitimi ile birlikte anasınıfı ve 1’inci sınıflarımız için Bulancak’ta ki tüm okullarımızda yüz yüze eğitim sorunsuz bir şekilde başlamıştır. Öğretmenlerimiz yaptıkları programlar doğrultusunda bu hafta sınıf mevcutlarını ikiye yada üçe bölerek Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu şekilde öğrencilerimiz yarım gün eğitim almış olacaklar. Haftaya ise bu öğrencilerimizin yüz yüze eğitimleri iki güne çıkacak. Bu süre zarfında okullarımızı sıklıkla dezenfekte edilecek. Velilerimizin okullara giriş ve çıkışlarına müsaade edilmeyecek. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi okul bahçesinde gerekli sosyal mesafeyi koruyarak karşılayacaklar” dedi.

‘SADECE BAŞARIYI DEĞİL İNSANI ÖNEMSİYORUZ’

COVID-19 virüsü salgını kapsamında, hem ülke olarak hem de eğitim camiası olarak gerekli tedbirleri alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine gerek EBA canlı dersleri, gerek okullarda ki EBA destek noktaları, uzaktan eğitim çalışmaları, 8’inci ve  12’inci Sınıf Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile devam ettiklerini belirte Bulut şöyle konuşu; “Önce sağlık ve hijyen düsturuyla tedbirlerimizi alarak okul-kurumlarımızı hazırlamanın gayreti ve mücadelesi içindeyiz. Bu süreçte emek veren, fedakârlıkta bulunan idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza, tüm personelimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizi gayretleri için tebrik ediyor, kıymetli velilerimize de çocuklarına olan ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemiz akademik başarının yanı sıra tasarım beceri atölyeleri, robotik kodlama çalışmaları, il-ilçe-ülke çapında projeleri, TÜBİTAK projeleri, sosyal-sportif faaliyetlerle birlikte, MEB 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ‘sadece başarıyı değil insanı önemseyen’ çalışmalarımıza devam edecek, eğitim camiası olarak ilçemizi hep bir adım ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Bizler eğitim camiasının mensupları olarak okullarımızın bir an önce açılmasını, öğrencilerimize kavuşmayı canı gönülden istiyoruz”

Müdür Bulut son olarak yarım gün işlenecek derslerin 30 dakika eğitim, 10 dakika ise teneffüs olacağını sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.