ZİYA ÖĞRETMEN DE DERELİ’Yİ UNUTMADI

EĞİTİM 28.09.2020 - 15:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2986+ kez okundu.
 

ZİYA ÖĞRETMEN DE DERELİ’Yİ UNUTMADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’da Giresun’a gelerek sel afeti yaşanan Dereli’de öğrencileri ile buluştu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda geçen hafta başlatılan yüz yüze eğitime ilişkin, “Biz emin olun gün gün takip ediyoruz, her gün ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz ve şunu çok açık olarak ifade edebilirim ki her şey gayet güzel gidiyor” dedi. Bakan Selçuk, Dereli ilçesindeki Şehit Yüzbaşı İsmail Hakkı Öztopal İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti. Selçuk, okul bahçesinde öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ederek, “Böyle zor zamanlarda, bir afet sonrasında, bir salgın döneminde sizlerin ortaya koyduğu bu çaba, milletin hizmetinde olmak ne demek, çocuğun hizmetinde olmak ne demek, zor zamanların insanı olmak ne demek, bunun nişanesi olarak karşınızda”  ifadesini kullandı. Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bizim meslektaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız olarak burada her bir çocuğumuzun elini tutmak, her bir velimizin gönlünü almak, her bir vatandaşımızın problemine çözüm üretmek noktasında gerçekten çok büyük bir imtihan verdiniz ve bu imtihandan dolayı da öğretmenlik mesleğinin geleceğe bırakacağı itibar, öğretmenlik mesleğinin toplum nezdindeki algılanma biçimi ve öğretmenlerin tam da ihtiyaç duyulan dönemde 'Biz buradayız, burası bizde' demeleri bizim açımızdan çok büyük bir sevinç kaynağı. Bu sebeple müteşekkiriz. Hepinize emeklerinizden dolayı yürekten teşekkür ediyorum, Ankara'daki mesai arkadaşlarım, ekip arkadaşlarım adına. Siz burada olduğunuz için biz kendimizi daha şanslı hissediyoruz, size güvendiğimiz için de gözümüz arkada kalmıyor. Bütün emeklerinizden dolayı bu millet sizin yaptığınız çalışmaları asla unutmayacak” Selçuk, vali, milletvekili ve ilgili herkesin ilçede olduğunu belirterek, “Neye ihtiyacınız varsa, ne derdiniz varsa biz bunun çözümü için buradayız. Biz size işleri kolay kılmak için buradayız. Biz, öğretmen olarak ayağınız yere sağlam bassın diye buradayız” dedi. ‘Ne gerekiyorsa el birliğiyle yapacağız’ Ne gerekiyorsa el birliğiyle yapacaklarını vurgulayan Selçuk, "Problemlerin farkındayız. Problemleri söylemeniz bizi rahatlatıyor. Problemleri saklamak benim en son tercih edeceğim şey. Varsa sorunumuz konuşuruz, dertleşiriz, hallederiz, beraberce çözeriz inşallah. Yeter ki siz rahat edin, siz gülümseyin. Siz gülümserseniz çocukların yüzü güler, velilerin yüzü güler. O yüzden sizin gülümsemeniz bizim için çok kıymetli” diye konuştu. Bakan Selçuk, hitap ettiği öğretmenlere esprili bir şekilde "Hiç gülümseyen yok. Deminden beri gülümseyin diyorum, hayırdır?" diye sordu. "Maskeden görünmüyor" yanıtını alan Selçuk, bunun üzerine "Maskeden dolayı mı? Tamam o zaman, şimdi anlaştık." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’da Giresun’a gelerek sel afeti yaşanan Dereli’de öğrencileri ile buluştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda geçen hafta başlatılan yüz yüze eğitime ilişkin, “Biz emin olun gün gün takip ediyoruz, her gün ne tür durumlar söz konusu, neler yaşıyoruz ve şunu çok açık olarak ifade edebilirim ki her şey gayet güzel gidiyor” dedi.

Bakan Selçuk, Dereli ilçesindeki Şehit Yüzbaşı İsmail Hakkı Öztopal İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Selçuk, okul bahçesinde öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür ederek, “Böyle zor zamanlarda, bir afet sonrasında, bir salgın döneminde sizlerin ortaya koyduğu bu çaba, milletin hizmetinde olmak ne demek, çocuğun hizmetinde olmak ne demek, zor zamanların insanı olmak ne demek, bunun nişanesi olarak karşınızda”  ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizler bizim meslektaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız olarak burada her bir çocuğumuzun elini tutmak, her bir velimizin gönlünü almak, her bir vatandaşımızın problemine çözüm üretmek noktasında gerçekten çok büyük bir imtihan verdiniz ve bu imtihandan dolayı da öğretmenlik mesleğinin geleceğe bırakacağı itibar, öğretmenlik mesleğinin toplum nezdindeki algılanma biçimi ve öğretmenlerin tam da ihtiyaç duyulan dönemde 'Biz buradayız, burası bizde' demeleri bizim açımızdan çok büyük bir sevinç kaynağı. Bu sebeple müteşekkiriz. Hepinize emeklerinizden dolayı yürekten teşekkür ediyorum, Ankara'daki mesai arkadaşlarım, ekip arkadaşlarım adına. Siz burada olduğunuz için biz kendimizi daha şanslı hissediyoruz, size güvendiğimiz için de gözümüz arkada kalmıyor. Bütün emeklerinizden dolayı bu millet sizin yaptığınız çalışmaları asla unutmayacak”

Selçuk, vali, milletvekili ve ilgili herkesin ilçede olduğunu belirterek, “Neye ihtiyacınız varsa, ne derdiniz varsa biz bunun çözümü için buradayız. Biz size işleri kolay kılmak için buradayız. Biz, öğretmen olarak ayağınız yere sağlam bassın diye buradayız” dedi.

‘Ne gerekiyorsa el birliğiyle yapacağız’

Ne gerekiyorsa el birliğiyle yapacaklarını vurgulayan Selçuk, "Problemlerin farkındayız. Problemleri söylemeniz bizi rahatlatıyor. Problemleri saklamak benim en son tercih edeceğim şey. Varsa sorunumuz konuşuruz, dertleşiriz, hallederiz, beraberce çözeriz inşallah. Yeter ki siz rahat edin, siz gülümseyin. Siz gülümserseniz çocukların yüzü güler, velilerin yüzü güler. O yüzden sizin gülümsemeniz bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Bakan Selçuk, hitap ettiği öğretmenlere esprili bir şekilde "Hiç gülümseyen yok. Deminden beri gülümseyin diyorum, hayırdır?" diye sordu. "Maskeden görünmüyor" yanıtını alan Selçuk, bunun üzerine "Maskeden dolayı mı? Tamam o zaman, şimdi anlaştık." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.