29 Ekim Emekli İkramiyesi Hakkında Açıklama Geldi

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 19.10.2024 - 14:24, Güncelleme: 19.10.2024 - 14:24 5391 kez okundu.
 

29 Ekim Emekli İkramiyesi Hakkında Açıklama Geldi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak mı? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, merak edilen bu soruya yanıt verdi.
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 29 Ekim ikramiyesinin verileceğini duyurmuştu. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak verilen emekli ikramiyesinin bu yıl da ödenip ödenmeyeceği, milyonlarca emeklinin gündeminde yer aldı. Geçen Yıl 5.000 TL İkramiye Verildi 2023 yılında emeklilere verilen 5.000 TL tutarındaki ikramiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödenmişti. Her yıl iki kez, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyesinin, geçen yıl özel bir durum nedeniyle 29 Ekim’de de verilmesi sağlanmıştı. Ancak, 2024 yılı için emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilip verilmeyeceği sorusu yanıt bekliyor. SGK Başuzmanı'ndan Açıklama Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında da 29 Ekim’de ikramiye verilip verilmeyeceği konusunda açıklama yaptı. Karakaş, "Geçen yıl toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine, emekli olunan statü ve tahsis numarasına bakılmaksızın ikramiye verilmişti. Ancak bu ödemeler, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir," dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak mı? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, merak edilen bu soruya yanıt verdi.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere 29 Ekim ikramiyesinin verileceğini duyurmuştu. Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak verilen emekli ikramiyesinin bu yıl da ödenip ödenmeyeceği, milyonlarca emeklinin gündeminde yer aldı.

Geçen Yıl 5.000 TL İkramiye Verildi

2023 yılında emeklilere verilen 5.000 TL tutarındaki ikramiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ödenmişti. Her yıl iki kez, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ödenen emekli ikramiyesinin, geçen yıl özel bir durum nedeniyle 29 Ekim’de de verilmesi sağlanmıştı. Ancak, 2024 yılı için emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilip verilmeyeceği sorusu yanıt bekliyor.

SGK Başuzmanı'ndan Açıklama

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında da 29 Ekim’de ikramiye verilip verilmeyeceği konusunda açıklama yaptı. Karakaş, "Geçen yıl toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine, emekli olunan statü ve tahsis numarasına bakılmaksızın ikramiye verilmişti. Ancak bu ödemeler, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir," dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.