34. Bektaş Yayla Şenliği Ertelendi! Yeni Tarih Açıklandı

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 09.07.2024 - 16:44, Güncelleme: 09.07.2024 - 17:19 14323 kez okundu.
 

34. Bektaş Yayla Şenliği Ertelendi! Yeni Tarih Açıklandı

Giresun-Bektaş Yaylası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 13-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle,
Bektaş Yaylısı ve Çevre Köyleri Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin koordinatörlüğünde iki gün boyunca sürecek. 34. Bektaş Yayla Şenliği bu hafta sonu beklenen hava muhalefeti nedeni ile 27-28 Temmuz tarihlerine ertelendi. 27 Temmuz’da festival açılışı ile başlayacak olan etkinlikler, kültür ve sanatla dolu dolu bir hafta sonu vaat ediyor. Festivalde mehteran ve folklor ekibi gösterileri, protokol konuşmaları, yöresel sanatçıların konserleri, yayla ağalık seçimi ve yöresel ürün yarışmaları gibi çeşitli aktiviteler yer alacak. Katılımcılar, serbest programlar ve konserlerle eğlenceli anlar yaşayacak. Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yerel halkı hem de turistleri bir araya getirecek. Yöresel ürün yarışmaları, bölgenin lezzetlerini tanıma ve tatma fırsatı sunacak. Bu yarışmalar, yöresel kültürün ve mutfağın tanıtılmasına katkı sağlayacak.    
Giresun-Bektaş Yaylası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 13-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle,

Bektaş Yaylısı ve Çevre Köyleri Turizm Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin koordinatörlüğünde iki gün boyunca sürecek. 34. Bektaş Yayla Şenliği bu hafta sonu beklenen hava muhalefeti nedeni ile 27-28 Temmuz tarihlerine ertelendi.

27 Temmuz’da festival açılışı ile başlayacak olan etkinlikler, kültür ve sanatla dolu dolu bir hafta sonu vaat ediyor. Festivalde mehteran ve folklor ekibi gösterileri, protokol konuşmaları, yöresel sanatçıların konserleri, yayla ağalık seçimi ve yöresel ürün yarışmaları gibi çeşitli aktiviteler yer alacak.

Katılımcılar, serbest programlar ve konserlerle eğlenceli anlar yaşayacak. Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yerel halkı hem de turistleri bir araya getirecek.

Yöresel ürün yarışmaları, bölgenin lezzetlerini tanıma ve tatma fırsatı sunacak. Bu yarışmalar, yöresel kültürün ve mutfağın tanıtılmasına katkı sağlayacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.