Altın Fiyatları Rekor Kırdı! Giresun Geneli Altın Fiyatları Ne Oldu!

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 17.07.2024 - 10:50, Güncelleme: 17.07.2024 - 11:03 5648+ kez okundu.
 

Altın Fiyatları Rekor Kırdı! Giresun Geneli Altın Fiyatları Ne Oldu!

ABD'deki seçim süreci, Fed'in faiz kararı ve açıklanan güçlü ekonomik veriler ons altını 2.464 dolara yükseltti. İç piyasada fiyatlar ne oldu? İşte detaylar...
Giresun Kuyumcular Derneği tarafından 17 Temmuz 2024 itibarıyla fiyatlar şu şekilde: Gram altın: 2.718 lira Çeyrek altın: 4.655 lira Cumhuriyet altını: 18.618 lira Yarım altın: 9.309 lira Altın Fiyatlarındaki Artışın Sebepleri: Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi: ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentiler güçlenerek ons altını yukarı çekti. ABD enflasyonunun zayıflaması: ABD'de enflasyonun haziran ayında belirgin şekilde zayıflaması yatırımcıların ilgisini altına çevirdi. Donald Trump'ın seçimi: Analistler, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Kasım 2024'te yapılacak ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebileceğini öngörüyor. Ons altında 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviye: Altının ons fiyatı, 2 bin 464 dolarla 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yükselmeye devam etmesini bekliyor.
ABD'deki seçim süreci, Fed'in faiz kararı ve açıklanan güçlü ekonomik veriler ons altını 2.464 dolara yükseltti. İç piyasada fiyatlar ne oldu? İşte detaylar...
Giresun Kuyumcular Derneği tarafından 17 Temmuz 2024 itibarıyla fiyatlar şu şekilde:
  • Gram altın: 2.718 lira
  • Çeyrek altın: 4.655 lira
  • Cumhuriyet altını: 18.618 lira
  • Yarım altın: 9.309 lira

Altın Fiyatlarındaki Artışın Sebepleri:

  • Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi: ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağına dair beklentiler güçlenerek ons altını yukarı çekti.
  • ABD enflasyonunun zayıflaması: ABD'de enflasyonun haziran ayında belirgin şekilde zayıflaması yatırımcıların ilgisini altına çevirdi.
  • Donald Trump'ın seçimi: Analistler, Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Kasım 2024'te yapılacak ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebileceğini öngörüyor.

Ons altında 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviye: Altının ons fiyatı, 2 bin 464 dolarla 20 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yükselmeye devam etmesini bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.