AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Giresun'da İtiraf etti: '31 Mart'ta Beklediğimiz Sonucu Alamadık'

AK Parti Giresun İl Başkanlığında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 31 Mart seçimlerini geride bırakarak önlerine bakmaları gerektiğini ifade etti.

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında seçim sonra değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiklerini açıkladı.

Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı  Yılmaz, "50'ye yakın il ziyaretimizi 31 Mart seçimlerinden sonra yaptık tamamlamak üzereyiz. 31 Mart seçimlerinden yani 2024 seçimlerinden sonra illerimizi ziyaret ediyoruz, teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz.

Orada arkadaşlarımıza kardeşlerimize 31 Mart seçimleri geride kaldı, önümüze bakalım önümüzde bir süreç var bu sürecin coğrafyamızda bölgemizde bize dayattığı sorumluluklar var, siyasetimize dayattığı sorumluluklar var. Bir yurttaş olarak bir aydın olarak bu ülkenin geleceğinden sorumluluk duyan insanlar olarak bu ülkenin içinde bulunduğu dönemsel sorunların bize yansıttığı bir takım mecburiyetler var. Bunları konuşalım ve önümüze bakalım. Ve bu değerlendirmeler kapsamında 31 Mart seçimleri ile ilgili konuda da aslında tabi 31 Mart seçimlerinde beklediğimiz sonuçları alamayaşımızı da itiraf edeyim. Alamayışımızın sebeplerini de partimizin üst kurulları bütün inceliği ile inceliyor. Sivil toplum kuruluşları, akademik kadrolar hepsi bununla ilgili ayrıntılı çalışmalar yapıyorlar. O çalışmaları zaten bir şekilde sizlerde duyuyor takip ediyorsunuz. Ve o bir taraftan yürüyor asıl siyasetin sürdürülebilir ve devamlılığında esas olan anlayış bir kere bir seçim bittikten sonra o seçimi eksiğiyle gediğiyle bir şekilde  yorumlayıp bir kenara bırakıp o seçimden elde edilmiş sonucu yani milletin sandıkta bizzat yüz yüze söylemesi ölçeğinde hatta daha da etkili bir şekilde sandık yoluyla söylediğini iyi okuyup iyi anlayıp iyi değerlendirip onu bir yol haritasına döndürme kabiliyeti en yüksek siyasi hareketlerden biri AK Partidir. Çünkü hatırlayın 31 Mart gecesi balkon konuşmasında Cumhurbaşkanımız dedi ki 'arkadaşlar biz bu seçimden yerel seçimden beklediğimiz sonucu alamadık. Biz bundan daha iyi bir sonuç bekliyorduk ama milletimizin takdiri ve bu sonucu önümüze koymasının bir sebebi vardır bu sebepleri biz milletimizin dediğine doğruluğunun tartışılması adına değil milletimizin ne dediğinin anlaşılması adına bunu inceleyeceğiz bakacağız ne demişse milletimiz doğru demiştir onu başta geleceğiz ve önümüze bakacağız demiştir ve der her zaman da der. Ben de size bugün bir abiniz olarak yıllardır Samsun'da şurada burada vazifelerimi esnasında elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında ifade ediyorum ki yarına bakıyoruz önümüze bakıyoruz önümüze bakarken de hakikaten dünden ve yaşanmışlıklardan ders alıyoruz yaşanmışlıklardan ders almadığımız takdirde tarih tekerrüre döner" diye konuştu.

Bu nedenle teşkilatta ki arkadaşlarını dinlemek için Giresun'a geldiğini kaydeden Yılmaz, toplantısını basına kapalı bir şekilde sürdürdü.

Toplantıya AK Parti Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür, Giresun eski Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti ilçe başkanları belediye başkan ve belediye başkan adayları ile teşkilat mensupları katıldı.