A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

AK Parti gücünü koruyor

AK Parti gücünü koruyor

...basın mensupları ile bir araya gelerek 7 Haziran genel seçimlerini değerlendirdi.

Giresun’da özel bir restoranda basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Bakan Canikli, genel seçim sonrası AK Parti’nin dışarıda kalacağı üç partili koalisyon hükümeti kurulmasına yönelik bir proje uygulanmak istendiğini söyledi.

Bakan Canikli, “Üç partinin bir araya gelerek oluşturacağı koalisyon bu ülkeyi sadece uçurumdan aşağı atar. Öngörülen, AK Parti'nin dışarıda kalacağı, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ile birlikte koalisyon oluşturulması” diye konuştu.

Koalisyon hükümetinin hayata geçebilmesi için ön şartlardan birinin, diğer iki parti yeterli olmayacağı için HDP'nin barajı geçmesi olduğunu kaydeden Canikli, “Anketlerin tamamı bunu gösteriyor. Dolayısıyla olacaksa böyle bir koalisyon ancak HDP'nin barajı geçmesiyle mümkün olabilir” dedi.

Bakan Canikli, 1999 seçimlerinde benzer bir projenin hayata geçirildiğini hatırlatarak, “O zaman AK Parti yoktu. Onlar hükümeti kurdular ve sonuçta Türkiye her açıdan en karanlık, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda en karanlık dönemlerinden bir tanesini yaşadı. Türkiye hiç olmadığı kadar o dönemde onur kırıcı muamelelerle karşı karşıya kaldı. İnsanlar perişan oldu, tarihin en büyük iflasları yaşandı. Milli gelirde çok büyük düşüş yaşandı ve Türkiye iflas etti” diye konuştu. 

7 Haziran sonrası oluşturulmak istenen projenin ‘fiyasko’ olacağını aktaran Bakan Canikli, “Allah'ın izniyle öyle bir şey olmayacak. Çünkü AK Parti gücünü koruyor, hizmetlerine devam edecek. Milletin iradesi anketlerde onu gösteriyor ama bu proje ile hayata geçirilmek istenen koalisyon hükümetinin Türkiye'ye verebileceği hiçbir şey yok. Allah korusun öyle bir şey olsa 1999 ile 2002 arasının tekrarından ibaret olacaktır” dedi.