A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

AKBAŞLI GİDERKEN...

AKBAŞLI GİDERKEN...

Giresun Ziraat Odası Başkan Özer Akbaşlı babası gibi 40 yıl bu makamda kalmadı tadında bıraktı.

Babası merhum Halil Akbaşlı’dan başkandan bu görevi seçimle devralan Özer Akbaşlı 10 yılını verdiği bu kuruma akademik özellik kazandırmıştı.

Akbaşlı’nın “görevi bırakıyorum artık yeter” dediği açıklamasının ardından, basınla buluşması ve samimi açıklamalarıyla bu görevi ifade etmesi bence çok anlamlı.

Akbaşlı’nın Giresun Ziraat Odasına verdiği hizmetle gerçekten zaman sonra yıllar içinde çok konuşulacak.

O küçücük mütevazi eski yerinde çiftçilere hizmet veren kurum, daha sonra kabuğunu kırarak, adını hizmet kalitesini ülkeye hatta dünya çiftçi camiasına duyurdu.

Özer Akbaşlı’yı hizmet süreci içinde gerek yerel gerekse ulusal basın onu hep takip etti, güzel fikirlerini önerilerini haber yaparak kamuoyuna duyurdu.

Akbaşlı, Giresun basınının da fındık konusunda haber kaynağı idi.

Akbaşlı’nın ayrılmasının ardından yerine gelenler bu çitayı nereye kadar taşırlar bilemem ama, bu yaklaşım basın dostluğu, Giresun’lu luk aşk’ı Özer Akbaşlı’da farklı bir boyutta idi.

İnşallah ilişkiler yine samimi çizgide devam eder, bayrak yere düşmez inancındayım.

Evet, Akbaşlı şu sözleriyle bir tarihe damga vurdu ve ayrıldı;

 "10 yıldır sürdürdüğüm GZO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi gönül rızası ile bıraktım. Ancak bundan sonra da fındığın ve sektörün içerisinde olacağım"

Akbaşlı,  “Fındık ve fındık sektörü içerisinde olmaya devam edeceğim. Sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli birliklerle sektörde yer alacağım. On yıllık başkanlık döneminde fındık ve fındık üreticilerinin hakları ile menfaatlerinin korunması noktasında da çok ciddi çalışmalara imza attık. 10 yıl önce bir tahta masa ve plastik sandalye ile aldığımız GZO'yu bugün Türkiyede739 tane ziraat odası içerisinde saygın, kişilikli, kimlikli bir yerlere taşıdık. Bu 10 yıl içinde GZO olarak ben başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız çiftçinin bize verdiği yetkiyle çok şeyler yaptık. Dağlara çıktık, fındık yaktık, grevler yaptık, mitingler yaptık. Fındık ve fındık üreticisinin haklarını korumak için birçok şey yaptık” sözleri benim yukarıdaki yorumumu onaylıyordu.

Akbaşlı fındıktan kopamaz.

O bu camianın duayeni, zaten kendiside ismini vermese de fındıkta fahri konsolos olarak hizmetine devam edecek.

Akbaşlı’ya yeni yaşamında başarılar.