A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined offset: 0

Filename: controllers/Amp.php

Line Number: 37

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Amp.php
Satır: 37
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Akkoyun, eleştirilere cevap verdi

Akkoyun, eleştirilere cevap verdi

...elektrikle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi.

Yapılan eleştirilerin başını sayaç değişimi, fatura itirazı ve sokak lambalarının çektiğini belirten Akkoyun, “Vatandaşlarımız mutlaka 444'li hattı kullanmalıdırlar. Buradaki şikâyetler arşivlenmekte daha kaliteli hizmet için takibe alınmaktadır. Bugüne kadar yapılan şikâyetler de ilk üç sırayı sayaç değişimi, fatura itirazı ve sokak lambaları almaktadır. Elektrik kesinti şikâyeti ise daha geri sıralardadır.2010 yılında elektrik kesintisi 230 defa yaşanırken 2011 yılında bu rakam 120'ye düşmüştür. Şikâyetlerin başında gelen konuşlardan sayaç değişimi kesinlikle vatandaşımızın lehine olan bir durumdur. Çünkü 10 yılı geçmiş sayaçlar bakımdan geçmektedir. Yapılan bakımlarla masraf 70 TL civarındayken, değişen sayaçlar 50 TL civarındadır. Bu değişimi bizim veya vatandaşın kendisinin yaptırması zorunludur” dedi.

Öte yandan Aksa şirketinin gündeminde Giresun olduğunu kaydeden Akkoyun, “2013 yılında il genelinde yaklaşık 25 milyon TL'lik bir yatırım yapacağız. Bölgemizde elektrik sorununun yüksek olduğu yerlerin başına Giresun gelmektedir. Ancak bu bugünün değil geçmişten kalan sorunlardır. 1980'li yıllarda yapılan elektrik yatırımlarından günümüze taşınan sorunlar mevcut. 1980'li yıllardan günümüze taşınan sorunları tamamen ortadan kaldırıp sıfırdan inşa etmek için yaklaşık 700 milyon TL'lik bir kaynağa ihtiyaç var. Bu da mümkün olmadığından trafoların, güçlendirilmesi, elektrik nakil hatlarının yenilenmesi gibi çalışmalarla yapılacak bakımlar da zaman alacaktır. Dolayısıyla 2013 yılında Giresun’un il ve ilçe şehir merkezlerinde yaklaşık 25 milyon TL'lik bir yatırım maliyetiyle bakım yapılacaktır. Bununla ilgili ihale yapılmış, yer teslimi yapılmış ve mart ayının içerisinde çalışmalar başlayacaktır. Aynı zamanda ifade etmeliyim ki firmamız bünyesindeki doğalgaz çalışması için de ihale yapılmış çalışmalar bir iki hafta içerisinde başlayacaktır” diye konuştu.

Ardından geçtiğimiz aylarda gazetemizde çıkan AK parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin yatırımların geri gittiği açıklamasıyla ilgili konuşan Akkoyun, “Geçtiğimiz yıl hesabımıza 17 milyon TL. gelmiştir. Bunun 10 milyon 500 bin TL.’sini harcadık. Geri kalan para ise hesaplarımızda duruyor. Yaptığımız bir sürü çalışma var. Fakat elektrik vermediğimiz sürece onu yatırım olarak gösteremiyoruz. Paranın geri gitmesi söz konusu değildir”